David Jimmink
David Jimmink GroenLinks
column

Pluimenregen

Opinie Raadspraat

Als u dit leest dan zijn ze vast al opgespeld: de lintjes die de Koning aan vrijwilligers geeft als eerbetoon voor hun jarenlange inzet voor een vereniging, stichting of soortgelijke club. Onze vrijwilligers zijn superbelangrijk voor de samenleving en we mogen trots zijn op jarenlange inzet. Zeer verdiend en ongelooflijk gewaardeerd.

Maar, de koninklijke lintjes zijn maar het tipje van de sluier. Wat GroenLinks betreft regent het pluimen in Houten. Er staan zoveel mensen klaar om onze gemeente groener en leefbaarder te maken, voor mens en dier. Zoals de dappere vrijwilligers van de Paddenwerkgroep die al duizenden paddenlevens redden. Een klein gebaar maar enorm waardevol. Ook de vrijwilligers van de Houtense BIJzaken die een natuurgebied aanleggen bij de Hoogdijk. GroenLinks is blij dat hier een hectare gemeentegrond een prachtige nieuwe bestemming krijgt. Dankzij de inzet van vrijwilligers komt hier plek voor allerlei leven; groeiend, bloeiend, zoemend en kruipend.

En de pluimen regenen verder! Voor mantelzorgers en voor omkijken naar de eenzame buurman, voor de musici van het HMC die een muziekproject organiseren voor vluchtelingkinderen, voor de mensen die de boeken terugzetten in de kast van de bibliotheek en voor alle ouders die sportploegen rondrijden naar uitwedstrijden.

We staan niet altijd stil bij hoe belangrijk het is om niet alleen voor jezelf te leven, maar ook voor een ander. Dat kan door je buren te helpen, en net zo goed door die ene pad te helpen oversteken. De gemeente ondersteunt initiatieven op verschillende manieren en ik maak me met GroenLinks sterk om dit te blijven doen. Want wat je ruimte geeft, kan groeien. Die ruimte kan gemaakt worden in de vorm van letterlijk een hectare land, maar ook een steuntje in de rug voor de kleinste sociale initiatieven geeft al ruimte.

Ik zet me in, zodat die pluimenregen kan blijven groeien. Vrijwilligers maken samen Houten mooier, met en zonder lintje van de koning.

David Jimmink, GroenLinks

advertentie