Wouter van den Berg
Wouter van den Berg SGP Houten
column

Halverwege en dichtbij

Opinie Raadspraat

Al bellend staan ze daar, halverwege. Kinderen of familie buiten, met een telefoon aan het oor. Ze bellen vader of moeder, opa of oma. Die staat binnen en kijkt door het raam naar buiten. Fysiek contact is onmogelijk, toch nog een klein beetje verbondenheid. Het is tragisch en tegelijk ontroerend. Zo dichtbij mogelijk willen komen.

Ik woon vlakbij één van de Houtense verzorgingstehuizen, en ik zie dit tafereel zich regelmatig afspelen in deze coronatijd. We denken aan iedereen die direct of indirect te maken heeft met het coronavirus, en bidden om Gods nabijheid. Het is bemoedigend om te zien hoe Houten omziet naar elkaar. Vanuit kerken, verenigingen, ambtenaren, buren, maatschappelijke organisaties, en ga zo maar door. Bedankt allemaal!

Hoewel iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven (en houd 1,5 meter afstand!), gaat het raadswerk door. Houten moet wel bestuurd worden. De raadsperiode is alweer over de helft. In maart 2018 waren de vorige raadsverkiezingen, en in 2022 mag u weer voor de gemeenteraad naar de stembus.

De tweede helft van de raadsperiode zal ook in het teken staan van: hoe verder na corona. En hoe verder met de woningbouwplannen? Sowieso moet er een pas op de plaats gemaakt worden.

Zo'n moment halverwege roept ook reflectie op. Waar staan we, hoe gaat het? Als SGP-Houten is onze eerste focus: wat er leeft en speelt in de Houtense samenleving, dichtbij. Daarom zijn we immers volksvertegenwoordigers.

Dichtbij, door actief aan de slag te gaan met ideeën of problemen, door een peiling te doen in de kleine kernen en wijken, door contacten met mensen die aanlopen tegen de grenzen van zorg, door mooie groene plekken te behouden voor Houten, zoals de perenboomgaard in Schalkwijk, en veel meer.

We blijven ook digitaal dichtbij. Als u wilt reageren of iets wilt delen naar aanleiding van deze column: wvdberg@sgp-houten.nl

Wouter van den Berg
Fractievoorzitter SGP-Houten

advertentie
advertentie