De adjunct directeur en burgemeester spraken de leerlingen en betrokkenen toe
De adjunct directeur en burgemeester spraken de leerlingen en betrokkenen toe Irene van Valen

Nieuw en vergroend schoolplein Basisschool de Zonnewijzer is geopend

25 november 2022 om 11:30 Onderwijs

HOUTEN Het schoolplein van Basisschool de Zonnewijzer stroomde donderdag vol. Kinderen, leerkrachten, verzorgers en anderen wilden de feestelijke opening van het nieuwe schoolplein niet missen. Vanuit hun midden dook burgemeester Gilbert Isabella op. Hij opende samen met Jenna het nieuwe plein.

door Irene van Valen

Adjunct directeur Esther Faas zei: ,,We moesten er lang op wachten. Dit ‘project nieuwe schoolplein’ startte drie jaar geleden. Onze wens was meer groen en minder steen op het plein. Ouders en leerlingen dachten mee en de leerlingenraad koos uit drie ontwerpen die van Kompan BV. Daarna startte het inzamelen van geld door middel van een sponsorloop, een Jantje Beton loterij, ouderbijdragen, een fondswerving en van sponsoren als KPV, Bergman Finance, Van Leersum projectmanagement en RB Tuinen. Allemaal bedankt.”

OPENING Isabella zei: ,,Wat een werk verzetten jullie voor dit mooie plein. Misschien kom ik een keer spelen. Ik zag een blotevoetenpad, wie doet de schoenen uit om er op te lopen?’’ Velen staken hun hand op. ,,Ik bewonder jullie moed, maar het is met deze kou niet wijs. Wel wens ik jullie veel plezier. Beweeg vooral, want dat is gezond. Speel en ren er op los.” Vervolgens knipte hij met Jenna, een van de jongste leerlingen, het lint door en opende het plein.

SPEELMOGELIJKHEDEN Wouter uit groep 7b vond het plein en de speeltoestellen super mooi: ,,Ik ben blij met de planten, want zonder groen kunnen wij niet leven. De pauzes worden leuker, want er valt meer te spelen en we kunnen er lekker zitten.” Wouter zei dat twee oude balanceerrekken plaats maakten voor nieuwe speeltoestellen en dat de zandbak de helft kleiner is. ,,Die ene helft is dichtgemaakt en lijkt nu een toneelpodium. Het bankje daarop is nieuw.” Louise uit groep 6b zei: ,,Ik vind het nieuwe plein leuker en vooral veel groener. Dat staat echt mooier. De speeltoestellen vind ik mooi en de evenwichtsbalk het leukst.” Haar zusje Olivia uit klas 3a zei ook blij te zijn met meer speeltoestellen: ,,Ik vind de evenwichtsbalk het leukst en dat het plein nog groter is.” Om zich heen kijkend zei ze: ,,De kleuren van de planten vind ik mooi. Ik hoop dat het alleen maar mooier wordt.”

Adjunct-directeur Esther Faas heet iedereen welkom
De hele school en anderen kwamen samen op het schoolplein
Jenna en de burgemeester knippen het lint door
Met het lint doorgeknipt was het nieuwe schoolplein geopend.
De burgemeester in zijn element met de kinderen
Louise en Olivia op hun favoriete nieuwe speeltoestel, de evenwichtsbalk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie