Afbeelding
KWC

KWC locatie Gershwinhof ontvangt opnieuw vignet Gezonde School Welbevinden

8 september 2021 om 13:33 Onderwijs

CULEMBORG Jaren geleden is de Culemborgse scholengemeenschap KWC, naar aanleiding van een enquête onder leerlingen, gestart om het gevoel van sociale veiligheid op de school te vergroten. Drie jaar geleden werden deze inspanningen voor het eerst op locatie Gershwinhof beloond met het vignet Gezonde School Welbevinden 2018-2021. Door zich constant voor een sportieve, veilige en gezonde schoolomgeving te blijven inspannen mag locatie Gershwinhof zich ook voor de komende drie jaar weer Gezonde School Welbevinden noemen.

Op het KWC is Welbevinden één van de belangrijkste pijlers. De hiervoor speciaal opgerichte werkgroep sociale veiligheid is, na ontvangst van het eerste vignet, nog steeds erg actief. Het programma van de werkgroep is nu niet alleen gericht op sociale veiligheid, maar ook met het leren omgaan met gevoelens van somberheid. Voor corona was dit al een punt van aandacht, maar is in de afgelopen tijd alleen maar groter geworden. Gelukkig kunnen de leerlingen weer naar school en hebben de docenten weer meer zicht op de leerlingen waardoor het signaleren van zorgen, problemen en negatieve gevoelens eerder opgemerkt kunnen worden en hier, door de docenten, op ingespeeld kan worden.

De werkgroep is natuurlijk ontzettend trots dat zij weer door de strenge normen zijn heen gekomen. Hier is natuurlijk wel enorm veel werk voor verzet. Stilzitten zal de werkgroep nog lang niet doen, ze zijn namelijk bezig met het ontwikkelen van een leerlijn rondom het thema seksualiteit en relaties. Ook draait een deel van de leerlingen dit jaar een pilot genaamd Kracht in Controle (KIC). KIC maakt kinderen bewust van hun eigen ik, talenten en kwaliteiten. Je kracht in controle hebben betekent enerzijds dat je kunt opkomen voor jezelf, maar ook dat je kunt luisteren naar anderen en inlevend kunt zijn. Als de pilot goed loopt zal deze verder uitgebreid worden in de school.

Afbeelding
advertentie
advertentie