De Berg en Boschschool in Houten is vandaag gesloten
De Berg en Boschschool in Houten is vandaag gesloten Houtens Nieuws

Meeste basisscholen open, St. Michielschool, Bogermanschool en Berg en Boschschool gesloten door sneeuw

8 februari 2021 om 12:35 Onderwijs

HOUTEN/SCHALKWIJK Na een sluiting van vijf weken zijn de meeste basisscholen in de gemeente Houten vandaag heropend. Voor sommige scholen wordt de heropening een dag uitgesteld, wegens de sneeuwval en code oranje van het KNMI. In onze gemeente verlengen in elk geval de St. Mischielschool in Schalkwijk en de Berg en Bosch school in Houten het thuisonderwijs met een dag. 

door Agnes Corbeij

De Berg en Bosch school is een school met speciaal onderwijs. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van leerlingen met een vorm van autisme. Veel leerlingen komen met taxibusjes naar de school. Aangezien de taxi’s vanwege de gladde wegen en code oranje van het KNMI niet reden, besloot de school de deuren te sluiten. De leerlingen krijgen online les. Ook de Bogermanschool was dicht. Daar komen veel kinderen ook vanuit de regio, wegens de reformatorische grondslag. 

De katholieke scholenstichting Fectio heeft verschillende scholen in Houten. De meeste zijn gewoon open, maar de St. Michielschool in Schalkwijk blijft vandaag gesloten. Directeur Judith van Eck: ,,Het was een lastig besluit, juist nu we weer open mochten en de leerkrachten en de kinderen ernaar uitkeken weer samen te leren en te spelen. De reden voor het besluit is dat het voor te veel leerkrachten onveilig was om de weg op te gaan. Ook was er zorg dat collega’s door onvoorzien opstoppingen niet op tijd zouden kunnen komen. Omdat we groepen niet bij elkaar mogen zetten in deze tijd zou er dan onvoldoende toezicht zijn op de kinderen.” De kinderen kregen daarom nog een dagje extra online les.

Alle scholen van stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) gingen vanmorgen open. Het en der zitten wel gaten in de klas.  Directeur van de Velduil, Kim Kleijn - van Werven: ,,Er zijn kinderen thuis, vooral de kinderen die van buiten de regio komen of waar ouders de auto niet konden starten.” Leerkrachten van de Velduil kijken in dit artikel terug op de afgelopen weken van thuisonderwijs. Directeur Annelies Smits van stichting OOH: ,,Hier en daar ontbreekt een leerkracht maar dat hebben we intern op kunnen vangen. Leerkrachten zijn blij dat ze de kinderen weer kunnen ontvangen. De eerste reacties van de scholen zijn ook van dezelfde strekking: Fijn om elkaar te zien en weer te ontmoeten en dan is er ook nog de sneeuw! We genieten!”

advertentie
advertentie