Phil, Maeve en Norah
Phil, Maeve en Norah Day a Week School

Phil, Maeve en Norah behalen tweede plaats in nationale SlimmerIQuiz

24 november 2020 om 07:25 Onderwijs

HOUTEN Drie leerlingen van de Day a Week School in Houten hebben een bijzondere prestatie geleverd: ze wonnen niet alleen de Klassenronde en de regionale ScholenStrijd, maar werden op woensdag 18 november tweede bij de nationale SlimmerIQuiz. 

De SlimmerIQuiz wordt georganiseerd door Stichting Mensa, de landelijke vereniging voor hoogbegaafden. Honderden basisschoolleerlingen hebben in verschillende ronden meegestreden voor een felbegeerde plek in de landelijke finale. Uiteindelijk hebben twintig teams van slimmeriken het tegen elkaar opgenomen in de spannende finale die gepresenteerd werd door Janouk Kelderman. 

De SlimmerIQuiz bestaat uit wiskundige, talige én creatieve vragen. Zo moesten de finalisten uit een zoekplaat zoveel mogelijk duo’s van afbeeldingen vinden, die elkaars anagram waren. Tot nu toe werden de finales georganiseerd in de Universiteit van Amsterdam, maar vanwege covid-19 is het dit jaar voor het eerst online gespeeld. De tweede prijs bestaat uit een groot spellenpakket voor de drie groepen van de Day a Week School.

Op de Day a Week School in Houten krijgen cognitief talentvolle leerlingen van De Zonnewijzer, Het Mozaïek, De Triangel, Wereldwijs, De Bogermanschool en De Fontein een dag per week uitdagend onderwijs. De andere vier dagen krijgen de kinderen passend onderwijs in hun eigen klas. 

advertentie
advertentie