Henk-Jan Wammes temidden van een aantal brugklasleerlingen op Lek en Linge
Henk-Jan Wammes temidden van een aantal brugklasleerlingen op Lek en Linge William Hoogteyling

Livestream Lek en Linge voor ouders groep 8

11 november 2020 om 13:27 Onderwijs

CULEMBORG Een livestream in plaats van de gebruikelijke ontvangst in het brugklasgebouw. Lek en Linge in Culemborg bereidt zich voor op de jaarlijkse informatieavond voor ouders van leerlingen uit groep 8. Die is op 19 november en verloopt vanwege de coronamaatregelen anders dan andere jaren. De snuffellessen voor de leerlingen gaan overigens gewoon door op school.

Het is een mijlpaal voor iedere leerling uit groep 8, afscheid nemen van de vertrouwde basisschool en beginnen aan een avontuur in het voortgezet onderwijs. In deze tijd van het jaar gaan leerlingen en hun ouders op zoek naar de school die het best bij hen past. Henk-Jan Wammes, directeur van de brugklaslocatie van Lek en Linge, had maar wat graag de deuren opengegooid. ,,Natuurlijk kijk ik de ouders het liefst aan terwijl ik tegenover hen sta. Maar dat is nu helaas niet mogelijk. Daarom zoeken we het best mogelijke alternatief. Het wordt een livestream van ongeveer een half uur, met de mogelijkheid voor ouders om vragen te stellen. Daarnaast hebben we een aantal informatieve filmpjes gemaakt. Met thema’s als leerlingen aan het woord, tweetalig onderwijs, vrijeschoolleerroute en maatwerk. 

De livestream wordt gepresenteerd door directeur Wammes en teamleiders Marjolein Spreeuwers en Frank van Geffen. Wammes onderkent dat het voor ouders ongemakkelijk kan aanvoelen. ,,Dat snap ik helemaal. Het is een belangrijk proces als je samen met je kind een nieuwe school gaat kiezen. Ga er maar aan staan om je op deze manier te informeren en je keuze te bepalen. Voor ons is dat ook de uitdaging. Normaal gesproken vind ik niets leukers dan mensen hier te ontvangen en te zeggen: loop rond, ga overal kijken en proef de sfeer. De huidige situatie maakt dat knap ingewikkeld. Gelukkig krijgen de leerlingen wel de kans zelf te komen sfeer proeven, want de snuffellessen gaan deze weken wel door.”

Henk-Jan Wammes heeft er vertrouwen in dat ook via deze wat minder persoonlijke benadering, ouders een goed beeld van Lek en Linge krijgen. ,,We laten hen zien dat op Lek en Linge veel kan. We hebben een heel breed aanbod aan opleidingen, van vmbo tot gymnasium, al dan niet tweetalig. Daarnaast willen we dat elk kind zich hier thuis voelt en zich kan ontplooien in de richting die hem of haar past. Niets is onmogelijk en als leerlingen een idee hebben, kijken we altijd naar wat wél kan. Zoals wij nu ook onze uiterste best doen om in deze gekke tijd tóch onze school op een goede manier te presenteren. Dát is ons uitgangspunt.”

Aanmelden voor de livestream informatieavond op 19 november kan via www.lekenlinge.nl.

advertentie
advertentie