Burgemeester Isabrella spreekt met de leerlingen over duurzaamheid
Burgemeester Isabrella spreekt met de leerlingen over duurzaamheid obs De Bijenkorf

Dag van de duurzaamheid op obs De Bijenkorf

10 oktober 2020 om 11:13 Onderwijs

HOUTEN Op 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, bezocht Burgemeester Isabella de kinderen van OBS De Bijenkorf. Hij las verhalen voor uit het boek van ‘De Wereld van kleding’ en ging vervolgens met verschillende groepen kinderen hierover in gesprek.

,,Heb je wel eens tweedehands kleding gekocht? Weet je waar je kleding vandaan komt? Hoe is je kleding gemaakt?” Dit waren een paar vragen waar de burgemeester met de kinderen over in gesprek ging. ,,De kinderen hebben verfrissende inzichten als het gaat om duurzaamheid”, aldus de burgemeester.

De afgelopen week heeft de school ook kleding ingezameld voor de Recycling. Op de dag van de Duurzaamheid is alles opgehaald door organisatie Bag2School. Voor iedere kilo kleding krijgt de school een klein bedrag. De opbrengst hiervan wordt besteed aan de verdere verduurzaming van de school. De kinderen zelf hebben hierin de grootste stem.

In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Met de Dag van de Duurzaamheid wordt hier een jaarlijkse impuls aangegeven. OBS De Bijenkorf doet mee. Samen bouwen we aan een mooie wereld.

advertentie
advertentie