Actie Eén grote familie woensdag 1 juli om 12.00u

Onderwijs Deel je nieuws

We roepen jullie op mee te doen aan onze actie: Eén grote familie. Stichting De boom zonder vruchten wil op 1 juli om 12.00 uur met zoveel mogelijk mensen de tweede helft van 2020 zingend en dansend inluiden, door in het hele land het lied ‘Eén grote familie’ te zingen.

In de eerste helft van 2020 werd ons normale leven door de coronacrisis aan het wankelen gebracht en ook werd racisme heel zichtbaar. Op 1 juli start de tweede helft van het jaar. Dit kantelpunt is hét moment om een ander geluid te laten horen, de bakens te verzetten en de kansen die deze crisis óók biedt te zien en pakken. 

Waarom?
Zingen en dansen verenigt, is laagdrempelig en leuk en gaat voorbij alle verschillen en grenzen. Daarom deze actie. 
De stichting wil ieder mens, klein of groot, van elke kleur, achtergrond of geloof laten voelen en weten: je mag er volledig zijn, precies zoals je bent.

De boom zonder vruchten zegt:
JA tegen ‘SAMEN’
JA tegen ‘WIJ’
JA tegen elkaar helpen, steunen, motiveren en stimuleren

Doen jullie ook mee?
Help ons op woensdag 1 juli om 12.00 uur het ludieke startpunt van een nieuw ‘wij’ te laten zijn en iedereen het gevoel te geven erbij te horen. Dit is mogelijk door op woensdag 1 juli met elkaar - op het plein, op het sportveld of elders - het lied ‘Eén grote familie’ te zingen en te dansen.

De tekst van het lied ‘Eén grote familie’, zegt alles over hoe de samenleving bedoeld is te zijn.

Het enige dat jullie ter voorbereiding hoeven te doen, is het lied een paar keer af te spelen en eventueel de YouTube video te bekijken welke online staat. Wellicht vinden jullie het leuk om de uitvoering van 1 juli op te nemen en in te sturen, zodat het onderdeel kan worden van ons videoproject. Daarmee laten jullie zien, dat jullie ook achter deze actie staan!

De clip is samen met de tekst, muziek, video’s en andere informatie te vinden op de speciaal ontwikkelde website www.eengrotefamilie.nl

Gelieve veel te delen!
Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen, ouders, scholen, kinderdagverblijven, etc. meedoen, is het fijn als onze actie veelvuldig gedeeld wordt op diverse social mediakanalen. Zo creëren we een groot draagvlak en doen hopelijk zoveel mogelijk kinderen mee!

advertentie