Leerlingen van groep 7b schitteren in de circustheatervoorstelling en poseren na afloop met vlnr Ria Frowijn (wethouder van Cultuur), Samuel Stranders (circusdocent) en Desiree van Haaren (theaterdocent).
Leerlingen van groep 7b schitteren in de circustheatervoorstelling en poseren na afloop met vlnr Ria Frowijn (wethouder van Cultuur), Samuel Stranders (circusdocent) en Desiree van Haaren (theaterdocent). Karola Ligthart

Jongleren, acrobatiek en toneelspelen op basisschool de Zonnewijzer in Houten

10 februari 2024 om 10:56 Onderwijs

HOUTEN Met een prachtige voorstelling voor publiek sloten de groepen 7a en 7b van basisschool de Zonnewijzer het project Circustheater af. Iedere leerling nam deel aan een circusact en had een rol om te acteren. ,,Kinderen ontdekken met dit project wat een schat ze aan kwaliteiten en talenten in huis hebben. Mooi om te zien hoe de klas met elkaar zo’n afwisselende voorstelling kan neerzetten”, vertellen de leerkrachten Karola Ligthart en Jan Douwe Stigter. Een leerling: ,,Ik heb mezelf overwonnen en ik durf voor een publiek te acteren”. Een andere leerling: ,,Dit was de leukste ervaring op school!” 

In het project maakten de leerlingen kennis met circustechnieken en presenteren. De kinderen kozen de circustechniek die ze het leukst vonden. Dat kon acrobatiek met het eigen lijf zijn maar ook jongleren, koord- of ballopen, of fietsen op een eenwieler. Circusdocent Samuel Stranders begeleidde de leerlingen en gaf oefentips om de act te perfectioneren. Daarna werd de aandacht verlegd naar het presenteren. Samen met theaterdocente Desiree van Haaren bedachten de leerlingen een verhaallijn en werden de scènes geoefend. De circusacts en de scènes werden samengevoegd voor de voorstelling. Dat leverde verrassende resultaten op! Bij alle circusacts en toneelscènes kwam het aan op concentratie en samenwerking. Het is hét perfecte project voor groep 7 want volgend jaar staan deze leerlingen in de eindmusical. 

De voorstelling werd bezocht door Ria Frowijn (wethouder van Cultuur), ouders, oma’s/opa’s, broertjes/zusjes van de leerlingen en de kleutergroepen. ‘Circustheater’ is een project van Aan de Slinger in het kader van de rijksregeling Cultuureducatie met Kwaliteit waaraan 20 scholen deelnemen. www.aandeslinger.nl

Tekst: Ellis Scheppink, Aan de Slinger

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie