Afbeelding
Pixabay

Controle bij bezorg- en afhaalrestaurant in Houten na melding over wietlucht

27 september 2023 om 12:30 Natuur en milieu

HOUTEN Medewerkers van gemeente Houten en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben vrijdag een bezorg- en afhaalbedrijf in het Oude Dorp gecontroleerd. 

Aanleiding voor het bezoek was een melding van een inwoner over het roken van wiet in het gebouw. De controle werd gedaan in het kader van de aanpak van ondermijning. Van ondermijning is sprake wanneer criminelen – de onderwereld ­– de bovenwereld gebruiken voor hun criminele activiteiten zoals de productie van drugs of witwassen. De politie was uit voorzorg bij de controle aanwezig met het oog op de veiligheid van de controleurs, zo laat de gemeente weten.

WIETZAKJE

De toezichthouders hebben in het pand geen drugs gevonden. Wel roken ze een sterke geur van sigarettenrook in een opslagruimte. Daar troffen ze op de grond, in de prullenbak en in lege bierblikjes sigarettenpeuken aan. Ook vonden ze een leeg wietzakje en de tip van een joint. Roken in een bedrijfsruimte is niet toegestaan. De NVWA kan de eigenaren op grond van de Tabaks- en rookwarenwet een boete opleggen.

GEEN VERGUNNING

,,Voor ondermijning zijn geen bewijzen of aanknopingspunten gevonden. Wel bleek dat het bedrijf niet over de verplichte exploitatievergunning beschikt. De eigenaren zijn gesommeerd de vergunning alsnog aan te vragen”, aldus de gemeente.

Wie zelf een verdachte activiteiten in zijn of haar wijk signaleert of een vermoeden heeft van ondermijning kan contact opnemen met de politie (0900-8844), gemeente (030-6392611) of Meld Misdaad Anoniem (meldmisdaadanoniem.nl; tel. 0800-7000). In noodsituaties belt men 112.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie