Vrijwilligers van Stichting leefbaarheid Tull en 't Waal zijn zaterdag begonnen met het verrichten van achterstallig onderhoud in de boomgaard.
Vrijwilligers van Stichting leefbaarheid Tull en 't Waal zijn zaterdag begonnen met het verrichten van achterstallig onderhoud in de boomgaard. Bram Bosshardt

Inwoners Tull en ‘t Waal pakken zelf achterstallig onderhoud van de hoogstamboomgaard op

20 februari 2023 om 10:47 Natuur en milieu

TULL EN ‘T WAAL Vele jaren is er niks gebeurd aan de hoogstamboomgaard in Tull en ‘t Waal, tussen de Lekdijk en de Waalseweg. Dit is een doorn in het oog van de Stichting leefbaarheid Tull en ‘t Waal. Daarom heeft de stichting een groep van 25 vrijwilligers verzameld om daar verandering in te brengen. Vorige week vrijdag was de briefing en zaterdag ging de groep van start. Voorzitter Bram Bosshardt: ,,Het gaat hier over een natuurmonument met daarbij een bijzonder ‘wiel’, een waterplas, als gevolg van de laatste dijkdoorbraak van enkele eeuwen geleden.”

Op vrijdagavond werden de vrijwilligers 'gebriefd' over wat er moest gebeuren in de boomgaard.
Dirk Schakel, Vera van der Land en Koen Helling, drie van de drijvende krachten achter het onderhoudsproject in de boomgaard in Tull en 't Waal.
advertentie
advertentie