Eiland van Schalkwijk
Eiland van Schalkwijk Carin Laarman

IVN fietstocht met natuurwandeling naar het Eiland van Schalkwijk bij Tull en ‘t Waal

11 juli 2021 om 12:33 Natuur en milieu

REGIO Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zaterdag 17 juli om 10.00 uur een fietstocht met natuurwandeling naar het Eiland van Schalkwijk in Tull en ‘t Waal.

Op het Eiland van Schalkwijk is het historische landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie nog volop te zien en te beleven. De verschillende forten verbinden het landschap. Ook de open schootsvelden en de inundatiegebieden zijn nog heel gaaf. Je gaat fietsen en wandelen naar het werk aan de Waalse wetering, komt langs het inundatiekanaal en wandelt door het prachtige landschap. In deze tijd kun je misschien ook nog jonge weidevogels zien, zoals de kievit en misschien zelfs de grutto.

Vanwege de beperkingen door Covid-19 zijn er andere regels dan vroeger. Je kunt je aanmelden via de mail. Er is een maximaal aantal deelnemers, zodat er per gids maximaal 6 mensen mee op pad gaan en je voldoende afstand kunt houden tot elkaar. Aanmelden kan tot donderdagavond 15 juli, tot 20.00 uur.  Als je verkouden bent of andere ziekteverschijnselen heeft die mogelijk op een coronabesmetting duiden, of in uw omgeving iemand heeft, die dit type klachten heeft, meldt u dan weer af.

Voor deze IVN-excursie verzamelen op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Vertrek per fiets per fiets om 10.00 uur.

Je gaat ook wandelen door de weilanden, dus is het handig om stevige wandelschoenen te dragen.

Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids Carin Laarman (06 - 31781327). Het mailadres voor het aanmelden is carin.laarman@live.nl

advertentie
advertentie