Negen kinderen vormen nu het Houtens Kinderkoor.
Negen kinderen vormen nu het Houtens Kinderkoor. Anja van Velzen

Houtens Kinderkoor gestart: ‘Een veelbelovend begin’

12 april 2024 om 10:15 Muziek

HOUTEN Afgelopen woensdag startte het nieuwe Houtense kinderkoor met negen kinderen in de leeftijd tussen (bijna) 7 en 10 jaar, onder leiding van Hester Westra. ,,De vaart zat er goed in en na 45 minuten intensieve ‘training’ was er al wonderbaarlijk veel bereikt. Een veelbelovend begin”, vertelt Henk de Winter, oprichter van het kinderkoor.

,,Plezier in zingen staat natuurlijk voorop en dat zat bij deze eerste repetitie meteen wel goed. Met een stapelliedje leerden de kinderen snel elkaars namen, en met een ‘jump’ en ‘turn around’ liedje kwam er behoorlijk beweging in. Zingen is ook een fysieke inspanning, dat werd wel duidelijk.”

Het nieuwe kinderkoor is opgezet voor alle Houtense kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. De Winter: ,,Hester Westra is een van de meest deskundige kinderkoordirigenten van dit moment. Ze is onder andere als dirigent verbonden aan de Kathedrale Koorschool in Utrecht. Met het nieuwe Houtense kinderkoor wil zij graag werken aan een brede muzikale vorming van de kinderen. Het kinderkoor zal op den duur natuurlijk ook optredens verzorgen met heel gevarieerd repertoire.”

Het initiatief werd genomen door de dirigenten van de protestantse gemeente en de katholieke kerk in Houten, toen daar de kinderkoordirigenten toevallig allebei vertrokken naar elders. ,,Beide kerken zetten nu nog gezamenlijk de schouders eronder, maar het is de bedoeling dat het koor zoveel mogelijk op eigen benen komt te staan, via een aparte stichting. Af en toe zal het meewerken aan speciale vieringen van de kerken, maar dus ook daarbuiten. Als het kinderkoor een succes wordt, is er de optie om het uit te breiden naar een groep voor jongere kinderen en/of een groep voor oudere kinderen.”

De repetities zijn wekelijks op woensdagmiddag van 16.30 tot 17.15 uur, in april in de katholieke kerk in het Oude Dorp, en na de meivakantie in de Opstandingskerk bij het Gemeentehuis. Deelname is tot de zomervakantie gratis. Voor informatie kun je mailen naar KinderkoorHouten@outlook.com.

advertentie
advertentie