Omringd door zijn gezin is Hans Schooneveld benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Omringd door zijn gezin is Hans Schooneveld benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau Annette Stolk-de Vries

Koninklijke onderscheiding voor Hans Schooneveld

Mensen

’t GOY / HOUTEN Hans Schooneveld (67) uit Houten is vrijdagavond 29 juli benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gilbert Isabella reikte de koninklijke onderscheiding en bijbehorende versierselen uit. Schooneveld was van 1988 tot 2020 vrijwilliger bij voetbalvereniging ’t Goy. Als vrijwilliger was hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten voor de jeugd en senioren zoals de jaarlijkse playbackshows, waar hij ook optrad als jurylid. Tijdens de wekelijkse bingoavonden voor de jeugd bediende hij de bingomolen en zorgde hij voor de prijzen. Daarnaast was hij tijdens wedstrijden en toernooien stadionspeaker en draaide hij mee in de bardiensten. 

SPRAKELOOS Burgemeester Isabella sprak de totaal verraste heer Schooneveld toe. ,,Een vereniging kan niet functioneren zonder vrijwilligers. U bent er zo één en dat maar liefst 32 jaar lang. U staat bekend als een sociaal mens met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarom komt deze onderscheiding u zeer toe.” Schooneveld: ,,Ik ben sprakeloos. Ik heb mij altijd met zeer veel plezier voor VV ’t Goy ingezet. Het is een buitengewone, sociale, vereniging waar iedereen terecht kan. Of je nu goed kan voetballen of juist helemaal niet. Naast het voetbal worden er vele leuke dingen georganiseerd.”

EMOTIONEEL Eind 2021 werd de heer Schooneveld ernstig ziek en begin dit jaar is zijn vrouw overleden. Schooneveld ontving de koninklijke onderscheiding op de verjaardag van zijn vrouw. Voor hem en zijn gezin in alle opzichten dus een emotionele dag. Door zijn gezondheidsproblemen lukt het helaas niet meer zich voor de vereniging in te zetten zoals hij altijd heeft gedaan. Desondanks geeft hij de moed niet op en wil hij, zolang zijn gezondheid het toelaat, zich toch actief blijven inzetten voor de voetbalvereniging. Bij het onlangs gehouden familietoernooi was hij weer de omroeper van dienst en hij is ook alweer betrokken bij de bingo. 

advertentie
advertentie