Cor Platvoet (midden) blij met aandacht van meneer en mevrouw van Seumeren
Cor Platvoet (midden) blij met aandacht van meneer en mevrouw van Seumeren Janet Kok

Houtense meneer Platvoet: ,,Zonder haar steun geen voetbal”

Mensen

HOUTEN De oudste FC Utrecht supporter Cor Platvoet werd door echtpaar Van Seumeren, eigenaars van de voetbalclub, uitgenodigd in de skybox tijdens de wedstrijd FC Utrecht - NEC op vrijdag 29 april. ,,Het was een warm onthaal, met prachtige foto’s als herinnering”, zei de bijna 95-jarige Cor. ,,In het stadion werd mijn aanwezigheid genoemd. Niet iedereen kan zeggen 88 jaar lid te zijn van de club.”

Irene van Valen

Dat Cor in de skybox plaats nam, was het gevolg van een eerdere ontmoeting met mevrouw van Seumeren. Cor kreeg namelijk eerder een diamond painting (een schilderij bestaande uit kleine plaksteentjes) van een buurvrouw met daarop het logo van FC Utrecht. Hij vroeg hier nog een exemplaar van om aan mevrouw Van Seumeren te geven. Hij zei daarbij dat vrouwen te weinig gezien en geroemd worden, terwijl zij juist de mannen alle ruimte geven voor het voetballen.

SKYBOX Door corona kon Cor het niet geven, tot Janet Kok, een vriendin van het echtpaar Platvoet, een mail stuurde naar de van Seumerens en zij hem kort uitnodigden in hun skybox met de belofte dat hij eens een wedstrijd met hen mocht bijwonen. Dat gebeurde 29 april, waarover Cor zei: ,,Mevrouw van Seumeren is een heel lief mens.” 

GENIETEN Destijds zei mevrouw van Seumeren dat vrouwen inderdaad achter de man staan. Maar Cor herstelde haar: ,,De vrouw staat niet achter maar naast de man.” Daarmee prees hij de rol van zijn eigen vrouw Annie. ,,Terwijl ik iedere wedstrijd bezocht, was zij thuis bezig met haar hobby’s.” Annie reageerde: ,,Ik vind het prachtig hoe hij van voetbal geniet.” Cor ziet te slecht om nog langer het stadion te bezoeken. Hij kijkt echter wel voetbal op televisie. Als FC Utrecht speelt in de huiskamer en andere wedstrijden in de slaapkamer. Al is hij slechtziend, Cor telt zijn zegeningen: ,,Gelukkig doen mijn oren en hoofd het nog prima.”

Cor Platvoet blij met zijn diamond painting
advertentie