Noelle met haar sjerp voor de Miss Teen of Utrecht verkiezing
Noelle met haar sjerp voor de Miss Teen of Utrecht verkiezing Irene van Valen

Noëlle wil Miss Teen of Utrecht worden

Mensen

HOUTEN De 15 jarige Noëlle Wever meldde zich voor de grap aan voor de Miss Teen of Utrecht verkiezing. Ze vertelde: ,,Binnen een paar weken werd ik uitgenodigd voor een casting, waarin ik een catwalk ronde kreeg, vragen moest beantwoorden, een bikinironde liep en meedeed aan een fotoshoot.” Een nieuw avontuur startte.

Irene van Valen

Al snel daarop volgde een lockdown waardoor verschillende onderdelen zoals het bekendmaken van de finalisten online plaatsvond. Noelle eindigde tot haar verrassing als een van de vijftien finalisten in deze eerste ronde. Op 27 februari aanstaande is de finale. Als Noëlle die wint volgt de Miss Teen of the Netherlands verkiezing en daarna de Miss Teen International. ,,Maar zover denk ik nog niet”, zegt Noëlle .

NIEUWE WERELD Noëlle deed nooit eerder mee aan verkiezingen als deze. Wel volgt ze al langer dit soort verkiezingen en mensen die zich bezighouden met mode, haar en make-up. ,,Mensen die vorig jaar de verkiezingen wonnen of die ik volg, zijn nu juryleden. Het is gaaf hen live te ontmoeten.” Omdat ze al langer op dansles zit, kent Noëlle geen podiumvrees. ,,Al vind ik het wel een beetje spannend, ik vind het vooral leuk en bijzonder om nu deel te zijn van die wereld; om mee te doen aan fotoshoots, mooie jurken te passen en sponsors van de verkiezingen te ontmoeten. Het is echt super gaaf.”

Dit is wie ik ben. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn.

TRENDWATCHER Al vanaf groep 7 hield Noëlle zich steeds meer bezig met make-up, haar en mode. ,,Ik ben altijd op de hoogte van de laatste trends door social media. Ik deel alles met mijn vriendin die veelal dezelfde smaak heeft als ik.” Noëlle’s moeder vult aan: ,,Ze neemt mij zelfs mee in haar hobby. Ze geeft me tips en we lenen elkaars kleding. Al is Noëlle veel met uiterlijk bezig, ze laat zich niet gek maken. Ik vreesde weleens voor de negatieve invloed van de perfecte plaatjes, maar ik zie dat zij goed weet te scheiden wat echt is en waar het doorslaat.” Noëlle reageert daarop: ,,Van mij hoeft het gebruik van filters en photoshop niet. Zo ver moet en wil ik niet gaan. Ik wil mezelf zijn en oprecht en eerlijk blijven als het gaat om mijn uiterlijk. Dit is wie ik ben. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn.” Noëlle’s motto is: ,,Blijf positief. Je bent het mooist als jij jezelf blijft.”

STEMMEN U kunt via SMSvoting ook uw een stem uitbrengen op Noëlle. Dat kan door een SMS te sturen naar 3010 met de tekst: poll Utrecht Noëlle. Daarmee telt uw stem voor tien procent mee in de uiteindelijke score. De Miss die de meeste stemmen heeft wordt Miss Popularity. Aan deze verkiezing verbond Noëlle een actie voor de Linda foundation. Daarmee zamelt ze geld in voor gezinnen die in armoede leven. Ze heeft inmiddels €430,- opgehaald. Deze actie loopt door tot de finale. Hier vindt u meer informatie: https://www.actievoorlindafoundation.nl/actie/noelle-senna-wever

advertentie