Gerard en Sylvia tijdens hun benoeming tot ereburger van Kos
Gerard en Sylvia tijdens hun benoeming tot ereburger van Kos Rina Knopper

Houtenaren ereburger van Kos

19 oktober 2021 om 09:54 Mensen

HOUTEN Het ereburgerschap is een onderscheiding die verleend wordt door een land, stad of gemeente vanwege bijzondere, verleende diensten. De vernieuwende burgemeester van Kos heeft dit jaar besloten om trouwe Kos bezoekers Gerard en Sylvia de Bree uit Houten te benoemen tot ereburgers van Kos ,, Wij zijn natuurlijk trots op deze onderscheiding, maar wij zijn vooral trots op de ontwikkeling die Kos op dit moment doormaakt”, aldus Gerard en Sylvia.

door Rina Knopper

Meestal gaan Sylvia en Gerard in het voorjaar en in het najaar naar Kos. Toen de hotelmanager van het Mitsis hotel Ramira Beach hun dit jaar vroeg om zich de volgende dag klaar te maken voor een verrassing werden zij wel nieuwsgierig. ,,Wij komen al 24 jaar bij Mitsis en wij kennen de manager dus wij lieten het maar over ons heen komen. Tot onze verbazing stopte er op het afgesproken tijdstip een touringcar voor 50 personen voor onze neus die ons naar Kos stad vervoerde. Wij stopten bij het Historisch museum en daar zijn wij onder toeziend oog van de burgemeester tot ereburgers van Kos benoemd.”

,,Kos heeft een nieuwe burgemeester en hij is heel actief, dat vertaalt zich dan weer in het straatbeeld en de gastvrijheid. Hij is de initiatiefnemer van onze de benoeming tot ereburger. Tijdens de zware aardbeving in 2017 en de kleine tsunami die daarop volgde is er toch het een en ander beschadigd. Zo was de kademuur van de haven echt aan reparatie toe. Die is inmiddels netjes hersteld, maar ook is er overal mooie verlichting geplaatst en worden vakantiegangers in de avond verwelkomt in een bruisende stad.”

De oprichter van het hotel was de grondlegger van het toerisme in Kos. Konstantinos Mitsis opende in 1978 zijn eerste hotel, Ramira, op het eiland Kos. Dat was de eerste mijlpaal van wat uiteindelijk uit zou groeien tot een heel keten van hotels door Griekenland. Zijn visie op gastvrijheid, aandacht en zorg is nu nog steeds de leidraad tot het succes van deze hotels.

,,Natuurlijk zijn wij ambassadeurs van Kos en Mitsis Ramira Beach, onze hele familie-, en kennissenkring is, aangestoken door onze verhalen, al naar Kos en het hotel geweest. Wij vonden het dit jaar toch extra bijzonder om op Kos ‘te mogen’ zijn en kijken alweer uit naar de volgende keer.”

Ramira Beach op Kos
advertentie
advertentie