Truus Bos
Truus Bos Rina Knopper

Truus neemt afscheid van AH Castellum

18 mei 2021 om 10:51 Mensen

HOUTEN Na bijna veertien jaar bij Albert Heijn Castellum te hebben gewerkt, neemt Truus Bos, in verband met pensioen, afscheid. Toch heeft zij gemengde gevoelens, want zij neemt niet alleen afscheid van haar werkgever en haar collega’s maar nog meer van ‘haar’ klanten. Vrijdag 28 mei aanstaande is haar laatste werkdag.

door Rina Knopper

,,Wat een heerlijk beroep is kassière, niet alleen de verantwoordelijkheid over levensmiddelen en geld, maar vooral het contact met klanten en het wederzijdse vertrouwen. In de afgelopen jaren heb ik veel meegemaakt met de mensen die bij mij aan de kassa kwamen. We hebben als het ware lief en leed gedeeld. Geboorte, verjaardagen, jubileua, maar ook de verdrietige verhalen. Mensen die voorheen altijd met z’n tweeën kwamen, en dan ineens alleen. Een klant die speciaal afscheid komt nemen omdat er sprake is van een ernstige ziekte.

Iets wat mij echt bijgebleven is? Dat iemand met zijn rollator de naar de winkel is gekomen en die heeft laten staan. Die klant is hem nooit meer op komen halen. Daarna hadden wij onder de kassières ook de grap: ga bij Albert Heijn je boodschappen halen en je gaat lopend de winkel uit…

Er is een groep van 6 of 7 ‘oudere’ collega’s waar wij altijd dolle pret mee hebben. En daar hou ik dan ook wel contact mee, maar je hoort er niet meer bij he?
Maar ik ga niet stilzitten, ik ga zondag 29 augustus aanstaande meedoen met City Swim Amsterdam de Amsterdamse grachten. Dat is voor de spierziekte ALS. Ik heb al twee keer eerder meegedaan aan de City Swim. En ik ben aan het kijken om vrijwilligerswerk te gaan doen bij jonge mensen met dementie. Maar ik wil eerst mijn vaccinatie hebben gehad voor ik daar naartoe ga.
Nu ben ik ook al vrijwilliger in Vianen bij een verzorgingshuis. Daar verzorg ik de broodtafel. Dan doe ik eerst de huiskamer en verzorgen wij de koffie en doen we een spelletje en daarna gaan we naar beneden voor de lunch. Dan ben je toch een dagdeel bezig.

Ik vind het fijn om op deze manier mijn klanten gedag te zeggen. Vanwege corona kunnen momenteel niet alle klanten naar de winkel komen, daarom wil ik langs deze weg iedereen, de klanten en mijn collega’s heel hartelijk bedanken voor de fijne jaren.”

advertentie
advertentie