An en Albert op hun trouwdag
An en Albert op hun trouwdag Irene van Valen

An en Albert, beiden 79, geven elkaar het ja-woord

25 januari 2021 om 10:44 Mensen

NIEUWEGEIN/HOUTEN Onder applaus en aan de arm van haar zoon liep An Rietveld de trouwzaal in op weg naar haar toekomstige echtgenoot Albert Danvers. Andre Rieu’s Second Waltz klonk op de achtergrond. Rob Rooijakkers, gepensioneerd huwelijksambtenaar en vriend van An en Albert, stelde zich speciaal voor zijn vrienden nog een keer beschikbaar om hen in de echt te verbinden. Rooijakkers legde uit dat het weggeven van de vrouw een symbolische afscheid van haar familie is, waarbij ze toevertrouwd wordt aan de bruidegom. Nu ligt het even anders, want Albert en An kozen er voor om beide op 79-jarige leeftijd samen verder te leven.

 door Irene van Valen

GETUIGEN Rooijakkers verwelkomde het gezelschap in het stadshuis van Nieuwegein en startte zijn toespraak met: ,,Ook zonder zwaartekracht zou ik voor je vallen.” Hij vervolgde: ,,Bedankt dat ik jullie gastheer mag zijn in ons stadshuis waar transparantie en openheid centraal staan. Ik ontdekte dat die kernwaarden in jullie relatie belangrijk zijn.” Hij benadrukte vervolgens de belangrijke rol van de getuigen. Voor Albert en An waren dat een dochter en zus van Albert en twee zoons van An. ,,Jullie kozen hen om de speciale band van vertrouwen en de emotionele binding die jullie met hen hebben. Hun aanwezigheid maakt jullie huwelijk rechtsgeldig, want bij verlies van de trouwakte zijn het de getuigen die het recht hebben jullie huwelijk te bevestigen”, legde Rooijakkers uit.

Het paar vond elkaar op een datingsite

ONTMOETING Al gauw klonken luid en duidelijk de ,,Ja’s” van Albert en An en legde Rooijakkers uit dat het paar elkaar vond op een datingsite. Op de dag dat zij zichzelf beide aanmeldden, stonden ze al snel bovenaan. Voor An was het een grap om zich aan te melden. Haar schoondochter ging namelijk naar Amerika en als afleiding kon An nu naar mannen kijken, zo was het idee. Nadat het paar contact zocht via email, het startte wat stroef maar ging steeds beter, volgde een eerste afspraak in Houten, waar An woonde.

VERZORING Albert vond An een mooie, leuke vrouw met een goede uitstraling. An vond Albert een leuke, gezellige en attente man. Blijkbaar is hij soms een beetje jaloers en helaas voor haar een Ajax-fan. Als dierenvriend redt Albert zelfs een mug die hem net prikte, om hem weer buiten vrij te laten. ,,Kan hij nog een keer prikken”, zei Rooijakkers. Een maand na hun eerste ontmoeting lag Albert in het ziekenhuis en mocht alleen naar huis als er thuis verzorging was. An besloot die zorg op zich te nemen, waardoor de liefde voor elkaar ontstond en leidde tot de keus om samen verder te willen.

VERWACHTINGEN ,,Jullie houden van reizen, theaterbezoek, afspreken met vrienden en carnaval”, zei Rooijakkers. ,,Daardoor weet ik zeker dat jullie het leuk zullen hebben met elkaar. Ik hoop dat jullie lang van elkaar zullen genieten en verwacht dat jullie oprechte gevoelens voor elkaar helpen bij de uitdagingen die het leven geeft.”

Het huwelijk maakt hun leven compleet en is het bewijs van hun genegenheid, geluk en plezier met elkaar. 

BEZEGELING Het paar koos er bewust voor om te trouwen als bezegeling van hun liefde. Het maakt hun leven compleet en is het bewijs van hun genegenheid, geluk en plezier met elkaar. Zo laten zijn zien elkaar niet meer kwijt willen. Rooijakkers: ,,Mijn wens is dat jullie in elkaar blijven geloven en dat jullie van het leven samen genieten. Jullie ‘ja’ en handdruk zijn een bezegeling van dat leven samen. Ik wens jullie kracht, waakzaamheid en wijsheid. Blijf geloven in elkaar en vooral in jullie liefde.”

AFSLUITER Van de ringen zei Rooijakkers: ,,Die zijn het symbool van eeuwigdurende liefde en zijn daarom gegoten. Zij hebben geen begin en eind.” Na ondertekening van de trouwactie en het ontvangen van het trouwboekje vroeg Albert: ,,Kunnen er nog kinderen toegevoegd worden in het trouwboekje?” Vanuit de zaal klonk ‘nee’. Eerder vertelde Albert aan de telefoon: ,,Ik trouw eigenlijk alleen voor de huwelijksnacht.” Afsluitend sprak de oudste zoon van An het paar toe. Hij was vooral blij dat na wikken en wegen An besloot om bij Albert in Nieuwegein te gaan wonen. Daarmee verlaat ze Houten. ,,Ik wens jullie geluk en gezondheid en geloof in jullie mooie toekomst”, besloot hij de ceremonie. 

Wij wensen het paar veel geluk in de jaren die zij nog samen hebben.

advertentie
advertentie