Def Rhymz in 2008
Def Rhymz in 2008 Linda J op Wikipedia

Rapper Def Rhymz uit Houten op 53-jarige leeftijd overleden aan hartfalen

25 maart 2024 om 12:25 Mensen

HOUTEN Rapper Def Rhymz is gisteravond overleden als gevolg van hartfalen. Dennis Bouman, zoals de artiest officieel heette, werd 53 jaar. De zanger woonde in Houten en is in het ziekenhuis in Utrecht overleden in het bijzijn van vrienden en familie.

Het ging al langere tijd niet goed met de gezondheid van de in Paramaribo geboren rapper. Bouman leefde al ruim vier jaar met een steunhart (een mechanische pomp die de functie van het hart ondersteunt of overneemt) in afwachting van een harttransplantatie. ,,Door complicaties mocht het helaas niet zo ver komen”, zegt de familie vandaag in een verklaring. ,,We zijn ook bijzonder trots op de positieve man die hij was en voor ons altijd zal zijn. Een liefdevol mens dat er altijd voor ons was, in goede en minder goede tijden. Hij heeft door de jaren heen vele harten veroverd en heeft een blijvende stempel achtergelaten op de Nederlandse muziekindustrie.”

Troost

De familie bedankt iedereen voor de steun die ze heeft ontvangen. ,,De vele berichten van medeleven en herinneringen aan Dennis worden zeer gewaardeerd en bieden troost voor de leegte die hij achterlaat. Blijf vooral mooie herinneringen, avonturen en waardevolle verhalen over Dennis delen.” 

Op een later moment zal de familie bekendmaken waar en wanneer er gelegenheid zal zijn om afscheid te nemen van Bouman.

Als Def Rhymz scoorde Bouman in 2001 een nummer 1-hit met Schudden. Ook zijn singles Doekoe en De Bom deden het goed in de Nederlandse hitlijst. (bron: RTVUtrecht)

advertentie
advertentie