Het verloren horloge
Het verloren horloge Cathy Thijssen

Justin uit Houten zoekt het gouden horloge van zijn opa

4 december 2023 om 16:26 Maatschappelijk

HOUTEN Justin Thijssen (28) uit Houten is op zoek naar het horloge van zijn opa. Omdat hij op reis was, gaf hij het horloge aan zijn vader, maar hij is het helaas verloren. Zijn moeder Cathy Thijssen doet nu een oproep, ze hoopt dat iemand het horloge heeft gevonden. ,,Vooral de emotionele waarde van het horloge is heel groot.”

door Agnes Krijnen

Justin woonde in Utrecht en wachtte op een andere woning. Daarom besloot hij een tijdje te gaan reizen, hij is liftend door Amerika gegaan met een tentje. Zijn moeder Cathy: ,,Hij deed het horloge voor zijn vertrek af en gaf het aan mijn man Remy met de vraag of hij er goed op wilde passen en of hij het wilde dragen zodat het zou blijven lopen. Hij was bang dat het met kamperen zou beschadigen.”

INSCRIPTIE

Het horloge is van Cathy haar vader geweest. ,,Hij kreeg het in 1975 van zijn werkgever Batenburg toen hij 25 jaar in dienst was.” Achterop het horloge staat een inscriptie met de naam van het bedrijf en de jaartallen 1950-1975. Remy, de vader van Justin, droeg het horloge, maar raakte het helaas kwijt. Alle drie zijn ze daar erg verdrietig over. Cathy: ,,Toen we het onze zoon moesten vertellen, konden we beiden onze tranen niet binnen houden.”


Het verloren horloge met het laatste horlogebandje dat erom zat. - Cathy Thijssen

Het horloge is verloren op 10 november, waarschijnlijk in Houten zelf. Cathy: ,,Mijn man en ik zijn die dag van de Eburonenpoort naar het NS station gefietst. Daarna hebben we de trein naar Maarn genomen en van Maarn naar Austerlitz gewandeld. In Austerlitz miste mijn man voor het eerst het horloge. Thuis vonden we het staafje van het bandje. Waarschijnlijk is het bandje losgeraakt bij het aantrekken van zijn jas thuis en heeft het horloge nog in de mouw gehangen toen we weggingen.” Daarom denken ze dat het horloge in Houten verloren is.  

DANKBAAR

Cathy heeft al op veel plekken navraag gedaan, maar tot nu toe leverde dat niks op. Daarom probeert ze het nu via Houtens Nieuws. Kent u dit horloge, heeft u het gezien? Ligt het misschien bij u thuis omdat u het op straat vond? Cathy, Remy en Justin zullen zeer dankbaar zijn als het horloge terug komt. Bel Cathy op 06-47984128. Contact opnemen met de redactie kan ook, via houtensnieuws@bdu.nl .


Het verloren horloge, van het merk Indus - Cathy Thijssen

Het verloren horloge met het laatste horlogebandje dat erom zat.
Het verloren horloge, van het merk Indus
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie