DramaQueens
DramaQueens Charles Verwimp

DramaQueens treden op in wijk de Campen op Burendag

18 september 2023 om 19:45 Maatschappelijk

HOUTEN Op het veldje tussen de Meercamp en het Wulfsepad zijn buurtbewoners op Burendag uitgenodigd om te komen kijken wat er in de wijk de Campen allemaal aan initiatieven opgestart is. Er is plek voor ontmoeting met koffie, thee, cake en poffertjes en je kunt inspiratie opdoen voor je eigen straat. Een greep uit de initiatieven: voedselkastjes, lief- en leedstraat, plantenasiel, een helpende hand bieden in de wijk en zwerfvuil prikken.

Woonin, Gemeente Houten, vanHouten&co en stichting Present organiseren deze middag op zaterdag 23 september van 14.00 tot 16.00 samen met de bewoners van de wijk om te laten zien wat je kunt doen in je eigen straat.

Op het informatiepleintje staat het mobiele energiebespaarcafé van Energierijk Houten om uitleg te geven over energiezuinige middelen voor woningen. Belangstellenden mogen ook een bezoek brengen aan twee huizen in de wijk die voorzien zijn van een sedumdak.

De gemeente Houten geeft informatie over het NK Tegelwippen en het vergroenen van tuinen. Met het uitdelen van bloembollen worden wijkbewoners gestimuleerd om dit te doen.

‘Groen doet goed’ zorgt voor een natuuractiviteit voor kinderen.

Vrijwilligers van de Sion Kerk bakken poffertjes en er is koffie en thee voor buurtbewoners en tijd voor een gesprek en aandacht voor elkaar. Op deze burendag helpt ook een grote groep vrijwilligers van de Sion kerk bewoners die dat zelf niet kunnen met het opknappen van hun tuin.

Om er echt een feestje van te maken treden de DramaQueens op, die speciaal voor deze burendag een lied hebben geschreven. Zij treden op om 14.30 en 15.30. Luister hun nieuwste lied alvast op YouTube. De vrijwilligers van Present komen na het afronden van de tuinklussen ook naar het veldje, waar de wethouder en een afgevaardigde van WoonIn iedereen toespreekt over het omzien naar elkaar in de wijk.


Iedereen uit de Campen en de omliggende wijken is welkom, deze week verspreiden de bewoners de flyer huis aan huis.

advertentie
advertentie