Niet kunnen zwemmen was een groot gemis voor de leden van HSSV
Niet kunnen zwemmen was een groot gemis voor de leden van HSSV HSSV

HSSV in Houten maakt een doorstart na verduisteringsschandaal

30 augustus 2023 om 09:44 Maatschappelijk

HOUTEN De Houtense Stichting Samen Verder (HSSV) maakt een doorstart. In juni werd duidelijk dat de stichting in de problemen zat doordat de penningmeester geld had weggesluisd. Sindsdien is er achter de schermen veel gedaan om de deelnemers weer gewoon te kunnen laten zwemmen. Dat is nu gelukt. 

door Agnes Corbeij

De verduisteringszaak trof mensen met een beperking. Zij konden hierdoor niet meer naar hun wekelijkse zwemuurtje, omdat de zwembadhuur niet betaald kon worden. De HSSV ging in gesprek met gemeente, en zwembad de Wetering. Wouter Kok werd interim penningmeester. Kok: ,,We hebben met het zwembad een betalingsregeling afgesproken.”

CROWDFUNDING

Ook werd er een crowdfundingactie opgezet, door Eddie Uytewaal uit Houten en zijn vriendin Jolanda Mansveld uit De Meern. ,,Wat er ook gebeurt, die mensen gaan vanaf september weer zwemmen. Daar zetten wij ons voor in.” De actie leverde 7.800 euro op. Daarvan wordt de komende vier maanden de huur betaald. Ook het sporten in de sporthal, wat HSSV ook regelt, wordt hervat.  

Deze combinatie, de afgesproken betalingsregeling en de inkomsten van de crowdfundingactie, hebben ervoor gezorgd dat vanaf komende zaterdag gewoon weer gezwommen kan worden door HSSV. Dit werd afgelopen woensdag bepaald tijdens een bijeenkomst in café de Engel, waar zowel vrijwilligers als bestuursleden aanwezig waren. Alle vrijwilligers en deelnemers doen weer mee komend seizoen. 

Ook met de voormalige penningmeester, de aanstichter van de ellende, lopen nog gesprekken. Wouter de Kok: ,,We willen financiële compensatie voor wat is weggesluisd.” 

TWEEDE STICHTING

Omdat het lange tijd onzeker was of HSSV een doorstart kon gaan maken, hebben mensen die betrokken waren bij de crowdfunding inmiddels een tweede stichting opgericht, de stichting Samen Sporten.nl . Mieke Franken is een van de betrokken vrijwilligers en op dit moment woordvoerder. ,,De helft van het binnengehaalde geld gaat naar de huur van het zwembad van de rest van dit jaar.”

Met de andere helft van het geld worden andere activiteiten georganiseerd voor dezelfde doelgroep. ,,We gaan weer darten bij Eddie’s café, net als voor corona. Toen deden wel zo’n 25 mensen mee, dat willen we terughalen. En we zijn met vanHouten&co en met de deelnemers zelf in gesprek om te achterhalen waar de behoefte ligt.” Mensen die daar ideeën over hebben, kunnen zich melden via info@stichtingsamensporten.nl

HSSV blijft zich, net als voor de onrust, richten op het zwemmen en sporten in de gymzaal van het klavertje vier. Met de nieuwe activiteiten van stichting Samen Sporten erbij, wordt het aanbod breder. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie