Klein deel van de voedselpakketten in 2021
Klein deel van de voedselpakketten in 2021 PGH

Opstandingskerk Houten organiseert een collecte voor Syrië

16 oktober 2022 om 09:17 Maatschappelijk

HOUTEN Buiten het zicht van de wereld is een stille ramp gaande in Syrië. De burgeroorlog leidde tussen 2011 en 2021 tot 350.000 doden. Momenteel is 25 procent van de bevolking op de vlucht. Bijna de hele bevolking leeft onder de armoedegrens. Dat houdt in dat zij zo’n dollar per dag (of minder) te besteden hebben, terwijl de prijzen er afgelopen jaar met gemiddeld 80 tot 90 procent zijn toegenomen. Zo ook de prijs van eten. Weinig mensen kunnenvoedsel, zorg en schoon drinkwater betalen. Daardoor ontstaat er nu ook een cholera-uitbraak.

De Opstandingskerk organiseert op zondag 23 oktober een actie voor Syrië, net als vorig jaar. Er wordt geld ingezameld waarmee in Syrië voedselpakketten worden gekocht. De voedselpakketten komen bij mensen in Juday dat Artuz, een stadje ten zuidwesten van Damascus. Elk pakket bevat de meest noodzakelijke levensmiddelen waarmee een gezin ongeveer 1 maand kan rondkomen. Vorig jaar collecteerden de PGH ook, dankzij een recordopbrengst konden 45 voedselpakketten worden aangeboden. De diaconie van de Opstandingskerk hoopt dit kunststukje ook nu realiseren! 

Alle burgers van Houten kunnen aan deze actie meedoen door, liefst omstreeks 23 oktober,over te maken naar bankrekening NL97 RABO 0373740182 t.n.v. diaconie PGH, onder vermelding van “Syrië”.

advertentie
advertentie