Afbeelding
Irene van Valen

As we speak in het theater: voorstellingen mochten doorgaan

Maatschappelijk

HOUTEN Het Kapsalon Theater in Theater Aan de Slinger is geopend. Marc van Vugt en Ineke Van Doorn traden als eerste op, terwijl twee barbiers en een kapster ieder een klant knipten en iemand uit het publiek werd gemasseerd.

door Irene van Valen

Tijdens het welkom zei de gastvrouw: ,,Voor zolang het kan, wensen we u een fijne voorstelling.”

De toeschouwers genoten in stilte. ,,Ik heb nog nooit zo’n stille kapsalon meegemaakt. U wel?”, vroeg van Vugt na het eerste nummer. Er werd inderdaad niet gepraat tijdens de voorstelling die om 14.00 uur startte. Om 15.00 uur en 16.00 uur volgen nog twee rondes als er niet ingegrepen wordt door handhavers. Tot die tijd genieten de eerste klanten van een fris geknipte coup.

Petra Wolf van Theater Aan de Slinger meldde later in de middag dat rond 15.00 uur BOA’s het theater bezochten. ,,De gemeente heeft aangekondigd dat Aan de Slinger een waarschuwing gaat ontvangen omdat het in overtreding was, maar het theater heeft de korte actie wel kunnen afronden.”

Theater Aan de Slinger deed met deze voorstelling annex knipbeurt mee aan de landelijke actie van de culturele sector tegen de coronamaatregelen.   

Afbeelding
Afbeelding
advertentie