Afbeelding
Claudia Verbree
met video

Zwemmer Maarten van der Weijden verrast klas 6a en 6b De Zonnewijzer Houten op sportdag

16 september 2021 om 15:47 Maatschappelijk

HOUTEN Zwemmer Maarten van der Weijden verraste donderdag 16 september de kinderen uit de klassen 6a en 6b van Basisschool De Zonnewijzer uit Houten tijdens hun sportdag. De sportdag is een afsluiting van de jaarlijkse zwem4daagse bij Optisport-zwembad De Wetering. Met de zwem4daagse vraagt Maarten van der Weijden aandacht voor kankeronderzoek.

Maarten van der Weijden arriveerde op de fiets, vanuit Waspik naar Houten en ging daarna door naar Hengelo. Maarten zal de hele route tussen de zwembaden fietsend en hardlopend afleggen en hoopt dat zoveel mogelijk mensen met hem in beweging komen en mee gaan doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Uit handen van wethouder Kees van Dalen ontving Maarten een cheque ter waarde van 250 euro voor de Maarten van der Weijden Foundation. Speerpunt van de Foundation dit jaar is om geld in te zamelen voor onderzoek naar passende screening en preventie van kanker voor mensen met een verstandelijke beperking.

De leerlingen van Basisschool De Zonnewijzer deden ook een duit in het zakje. Zij hadden ieder op hun eigen manier geld ingezameld voor het goede doel. Eén leerling spande de kroon. Zij heeft 125 euro bij elkaar gezwommen en gedoneerd.

EXPEDITIE ROBINSON André Chielie is teamleider bij Optisport-zwembad De Wetering en verantwoordelijk voor de organisatie van de dag. Dit jaar was het thema geënt op Expeditie Robinson. De spellen draaiden onder andere om teambuilding en uithoudingsvermogen.

Volgens jaar wil Optisport-zwembad De Wetering groter uitpakken met de sportdag. ,,We hebben de faciliteiten en het terrein beschikbaar”, licht Chielie toe. Zelf komt hij uit het bewegingsonderwijs en is gemotiveerd om er volgend jaar voor de kinderen wederom een spektakel van te maken.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie