Domien Flapper
Domien Flapper Rina Knopper
vrijwilliger in beeld

Domien Flapper: ,,Hartstikke gezellig en dankbaar werk”

15 juli 2021 om 10:58 Maatschappelijk

Naam: Domien Flapper

Leeftijd: 63 jaar

Woonplaats: Houten

Vrijwilliger bij: Automaatje, Voedselbank, Oud Papier en Stichting Present

In de kantine van de Voedselbank vindt de afspraak plaats met Domien Flapper, hij vervult hier één van zijn vrijwilligerstaken. Domien zit namelijk nooit stil, hij is vrijwilliger als chauffeur bij stichting Automaatje, werkt bij de Voedselbank, hij is vanaf het begin betrokken bij stichting Oud papier en hij verleent zijn diensten bij stichting Present in Houten. Tot nu toe was al dit vrijwilligerswerk te combineren omdat Domien tijdelijk geen (betaald) werk had. Maar vanaf begin september zal hij een nieuwe functie als projectmanager oppakken bij de landelijke politiedienst.

,,Voor Automaatje rij ik regelmatig ritjes. Mensen, meestal senioren, die minder mobiel zijn en voor vervoer afhankelijk van anderen, kunnen een afspraak maken met Automaatje. Wij, de chauffeurs van Automaatje, brengen de mensen met onze eigen auto naar de afspraak, blijven meestal wachten tot de afspraak klaar is en brengen ze dan weer terug. Dit alles tegen een kleine onkostenvergoeding voor de chauffeur.” vertelt Domien om dan snel over te stappen op zijn andere vrijwilligerswerk bij stichting Present. ,,Het is dankbaar werk om je in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Een van de eerste klussen voor Present was voor een vluchteling met zijn nieuwe woning. Hij had allemaal pakken laminaat liggen, maar wist niet wat hij ermee moest. Toen zijn wij, een collega van Present en ik, daar naar toe gegaan en hebben het laminaat gelegd. Hartstikke gezellig en dankbaar werk. Dat is leuk en dat geeft goeie, positieve energie. Ik ben nu twee jaar werkeloos maar ik heb altijd gedacht toen ik weg ging bij de bank dat ik maatschappelijk goed werk wil gaan doen. En solliciteren op werk wat maatschappelijk iets bijdraagt. Vandaar nu dus het werk bij de politie. Het geeft heel veel voldoening om mensen te helpen die zelf de mogelijkheid niet hebben en het brengt veel gezelligheid met zich mee.”

Op de vraag om een bijzonder voorval te noemen vertelt hij dat hij iemand op maandag naar een belangrijke medische afspraak zou brengen. Op die ochtend voelde hij zich echter niet zo lekker en regelde hij iemand anders om te rijden. Toen hij vervolgens die woensdag daarna zijn auto wilde starten gaf deze nog een hikje en deed hij niets meer. Was de accu kapot, ‘geluk bij een ongeluk’ zegt Domien. ,,Ik raad het anderen zeker aan om vrijwilligerswerk te gaan doen. Het geeft voldoening en biedt structuur, je legt je tóch vast.” Domien kijkt met veel plezier en voldoening terug op al zijn vrijwilligerswerk en ondanks zijn aanstelling bij de Politiedienst ,, zal hij best af en toe nog eens een ritje rijden.”

door Rina Knopper

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar van de Vrijwilliger. In deze rubriek, ‘Vrijwilliger in beeld’, vertellen vrijwilligers wat ze doen en waarom.

advertentie
advertentie