Sven Imthorn met twee afgeknipte vlechten en een kaal hoofd
Sven Imthorn met twee afgeknipte vlechten en een kaal hoofd Agnes Corbeij

Van lange grijze lokken naar een kaal hoofd, doneer mee voor ‘Kaal tegen Kanker’

8 juli 2021 om 14:30 Maatschappelijk

HOUTEN Sven Imthorn doneerde gisteren dertig centimeter lange grijze haren voor de Haarstichting. Daarnaast haalde hij al duizend euro op voor KWF Kankerbestrijding met zijn actie Kaal tegen Kanker. Doneren kan nog steeds. 

door Agnes Corbeij

Met lange grijze haren liep Sven Imthorn woensdag de kapper binnen en met een kaal hoofd kwam hij er weer uit. Na vier jaar sparen doneerde hij zijn haar aan de Haarstichting. In het Premium artikel van eerder vandaag vertelde Sven zijn hele verhaal. De Haarstichting zet zich in voor iedereen met haarproblemen, dus ook voor mensen die geen geld hebben voor een pruik, nadat ze hun haar zijn kwijtgeraakt na een chemotherapie tegen kanker. 

Dit zijn vaak vrouwen. Sven: ,,Mannen hebben vaak geen pruik nodig, omdat het voor een man niet zo vreemd is om kaal te zijn. De kans is dus groot dat mijn haar straks op het hoofd van een vrouw ligt. Ik vind dat een mooi idee.”


Sven Imthorn zoals iedereen in Houten hem kent, met lange grijze haren - Agnes Corbeij

KAPSTER MANON Toen Imthorn Ami Kappers op Het Rond belde om te vragen of zij mee wilden werken, reageerde kapster Manon enthousiast. ,,Wij doen dit vrij regelmatig. Sinds we weer open zijn na de lockdown doneren meer mensen. Ik heb al negen mensen in de stoel gehad die van heel lang, naar heel kort haar ging. Maar Sven is de eerste die grijs haar doneert, vaak zijn het jongeren. Ik heb ook een vrouw in de salon gehad die haar haar voor de derde keer doneerde.”

Om zijn haar te kunnen doneren, werd het eerst ingevlochten. De twee afgeknipte vlechten stuurt Sven op naar de Haarstichting. ,,Om iets extra’s te doen voor KWF, startte ik een actie op, Kaal tegen Kanker. Binnen twee dagen hadden mensen in totaal duizend euro gedoneerd.” Manon doet nog de suggestie een paar millimeter te laten staan, maar Sven is onverbiddelijk. ,,Nee, het moet er helemaal af.” Doneren kan nog steeds, op de speciale actiewebsite van Sven bij het KWF.

advertentie
advertentie