VSBfonds
VSBfonds VSBfonds

VSBfonds heeft geld voor sociale projecten; 18 april speeddaten in Zeist

12 april 2024 om 17:00 Maatschappelijk

BUNNIK Wie een mooi project of idee heeft dat mensen helpt om zich te ontwikkelen of dat zorgt voor meer samenhang in de buurt en op zoek is naar financiering voor dit project, kan terecht bij het VSBfonds. Donderdag 18 april van 10.00 tot 16.30 uur zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in Wijkcentrum ’t Volle Hof in Zeist, om met initiatiefnemers uit de gehele provincie Utrecht in gesprek te gaan.

Deze speeddate is speciaal voor initiatiefnemers met ideeën die zich richten op de ontwikkeling van mensen of buurten, zodat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Denk aan projecten die ervoor zorgen dat mensen erbij horen, mee mogen en mee kunnen doen. Zoals een buddy-project waarbij vluchtelingen aan buurtgenoten worden gekoppeld. Of projecten die meer kansen creëren voor jongeren door ze te koppelen aan professionals uit verschillende vakgebieden. Ook mensen met ideeën ter verbetering van de leefbaarheid van hun buurt of waarbij mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten, kunnen zich aanmelden. Voorbeelden zijn ontmoetingsplekken in de buurt zoals een buurthuis, speeltuin of tuin.

Wie een idee of project heeft om mensen mee te laten doen, kan een afspraak maken voor deze speeddate. Initiatiefnemers krijgen de gelegenheid om hun project, ook als dat zich nog in een pril stadium bevindt, toe te lichten. Na afloop van het gesprek krijgen ze feedback. Daardoor weten ze of het idee of project mogelijk past bij het donatiebeleid en of ze een aanvraag kunnen indienen.

VSBfonds heeft een sociale, inclusieve en creatieve samenleving voor ogen. Een samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden, ideeën en culturen elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en met elkaar verbonden zijn. Waarin iedereen eerlijke kansen krijgt om vooruit te komen in het leven en er ook voor een ander te kunnen zijn. Daarom geeft VSBfonds geld aan sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven. 

Kijk voor meer informatie op www.vsbfonds.nl.

advertentie
advertentie