Jantine van den Bosch in haar studio in Houten
Jantine van den Bosch in haar studio in Houten -

Stemactrice Jantine uit Houten genomineerd als Beste Voorlezer 2023: Een stem die verhalen tot leven brengt.

19 februari 2023 om 14:00 Lokaal Deel je nieuws

Ergens in een kleine studio in Houten, wordt dagelijks uren aan tekst opgenomen. Daar zit Jantine van den Bosch, stemactrice, audioboeken op te nemen. En dat doet ze niet onverdienstelijk. Ze is dit jaar zelfs genomineerd voor de Storytel Awards als Beste Voorlezer 2023.

“En dat is een enorme eer natuurlijk,” aldus Jantine.

“Ik zit al die uren in mijn eentje achter een microfoon. Je werkt hard en maakt het zo mooi mogelijk, omdat je hoopt dat luisteraars ervan gaan genieten, maar feed back krijg je maar zelden. Sommige luisteraars zetten wel een review bij een boek, soms met iets over de voorlezer. Maar meestal heb je geen idee...” 

Storytel is een van oorsprong Zweeds Luisterplatform, dat sinds 2013 in Nederland actief is. Het is momenteel een van de grootse aanbieders van audioboeken. Dat audioboeken in populariteit toenemen, is te merken aan de diverse platforms waar je uit kunt kiezen, en de steeds stijgende hoeveelheid abonnees.

Jantine heeft ondertussen al 222 boeken en verhalen op haar naam staan, en is dus een veel beluisterde en veel gevraagde stem. Daar komt nu dus een nominatie als “Beste Voorlezer” bij. Op basis van het luistergedrag van abonnees en de kennis van experts is er een shortlist gemaakt waarop je kunt stemmen. Tot 12 maart kunnen mensen hun stem uitbrengen op de genomineerden binnen de volgende categorieën: Beste Luisterboek, Beste Voorlezer, Beste Opkomende Talent en Beste Storytel Original. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Storytel Luisternacht op 29 maart.

“Vanaf nu is het dus stemmen verzamelen, en daarmee meer afhankelijk van hoe groot je netwerk is. Maar eigenlijk is de winst helemaal niet het hoogtepunt. Genomineerd zijn, en in een rijtje met namen als Hymke de Vries en Jacob Derwig staan, is gewoon een fantastisch compliment!” 

Stemmen op Jantine of een van de andere genomineerden kan nog tot 12 maart via https://surveyhero.com/c/7us9gbib of via de link op http://www.jvandenbosch.nl/about/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie