Het team van Stichting Present
Het team van Stichting Present Present

Present makelaar in vrijwilligerswerk

8 mei 2018 om 07:30 lokaal

Vrijwilligers gezocht

HOUTEN Ken je dat gevoel? Dat je een ander wilt helpen omdat je vindt dat het in onze samenleving om meer gaat dan je eigen leven? Dat je wel wilt maar dat je niet weet wat je kunt doen? Dat is nu precies waarvoor stichting Present is opgericht. Present verbindt mensen die wat voor een ander willen doen met mensen die dat goed kunnen gebruiken. Denk aan activiteiten als helpen bij verhuizen, opknappen van een verwilderde tuin, schilderen van een verwaarloosde woning of Nederlandse liedjes zingen met statushouders.

Hulpontvangers bloeien op als ze merken dat mensen hen zo de moeite waard vinden dat zij hun tijd aan hen geven; vrijwilligers ontmoeten iemand die ze anders waarschijnlijk nooit zouden ontmoeten. Een paar uur van jouw tijd kan zo een groot verschil maken in het leven van een ander en in dat van jou zelf!

Bij Present kun je als groep een klus karen, eenmalig of vaker, op een tijdstip dat jullie uitkomt. Door de nauwe samenwerking met welzijns- en hulpverleningsinstanties weet Present waar hulp nodig is maar ook welke hulp past bij de interesse en kunde van de groep. Ben je enthousiast geworden? Informeer eens naar de mogelijkheden voor je bedrijf, gezin of kring, zie de contactgegevens onderaan dit artikel.

VACATURES Als ook jij enthousiast wordt over Present, dan hebben we een leuke vacature die misschien wel goed bij jou past.

VRIJWILLIGER GROEPENBEGELEIDING In deze functie bereid je de activiteiten voor en begeleid je de groep vrijwilligers op de projectdag zelf. Je zorgt voor duidelijke afspraken en bent pas tevreden als er een goede ontmoeting plaatsvindt. Je vindt het leuk om met verschillende hulpverleners en hulpvragers op te trekken en je bent in staat om vrijwilligers voor te bereiden op hun project. Om deze functie met plezier uit te voeren, moet je communicatief vaardig zijn, sociaal en zorgvuldig.

Present biedt: een kijkje in de brede Houtense samenleving, een inwerkprogramma en een vrijwilligersvergoeding in overleg.

Aantal uren (in overleg): één project per maand (ca. zes uur), meestal op donderdagavond, vrijdagavond of op zaterdag, met een uur voorbereiding tijdens kantoortijden. Je moet dus flexibel inzetbaar zijn. Elke twee weken is er op maandagochtend een teamvergadering.

VRIJWILLIGE PR MEDEWERKER In deze functie schrijf je mee aan folders, brieven, wervingsteksten en de nieuwsbrief. Ook onderhoud je de website. Je vindt het leuk om motiverend te schrijven voor hulpontvangers, hulpverleners, leerlingen, kerkleden, werknemers en nog veel meer. Je hebt plezier in deze functie als je communicatief vaardig bent, sociaal en zorgvuldig.

Present biedt: een kijkje in de brede Houtense samenleving, een inwerkprogramma en een vrijwilligersvergoeding in overleg.

Aantal uren (in overleg): gemiddeld vier uur per week waarbij het prettig is als je regelmatig op kantoor werkt (maandagen, dinsdag- of donderdagochtend). Elke twee weken is er op maandagochtend een teamvergadering.

Interesse? Stuur je motivatie met cv naar of neem eerst contact op met Tabitha van Dongen, 06-57991530, info@presenthouten.nl of Marjon Letter, algcoordinator.presenthouten@gmail.com.

advertentie
advertentie