Ter land, ter zee en in de Wetering
Ter land, ter zee en in de Wetering Tour de Schalkwijk

Ter land, ter zee en in de Wetering een groot succes

25 juli 2019 om 14:00 lokaal

SCHALKWIJK Op woensdagavond was, zoals elk jaar, de puntenkoers in de Tour de Schalkwijk. Dit jaar, het jubileumjaar, gevolgd door 'ter land, ter zee en in de Wetering'. Hierbij gingen 25 gedurfde groepjes met creatieve fietsen van een schans om zo snel mogelijk via een smalle balk naar het einde om de bel te luiden, en niet in de sloot te vallen.

Woensdagochtend werden de kinderen wakker, of voor diegene die niet hadden geslapen kwam er een eind aan de nacht vol met kattenkwaad. Sommigen gingen naar huis met donkere ringen onder hun ogen, anderen met een uitgeslapen gezicht maar iedereen met een lach op hun gezicht. Aangezien dit het laatste jaar is dat ze bij de familie Van Bennekom bleven slapen, werd er in de avond een zelfgemaakt lied gezongen en werd de bontevlog afgesloten met vuurwerk. In de avond werd de puntenkoers gefietst. De ploeg die tijdens deze tijdrit de grote winnaar was, was De Kruijf Tenten. Deze ploeg kreeg dan ook nul 'strafseconden', terwijl de laatste vier seconden erbij op krijgt. Alle ploegen moesten tegen elkaar tijdens tien ritten. Hierbij gingen de eersten van elke ploeg tegen elkaar, de tweeden tegen elkaar, etc. Er waren geen valpartijen en voor de hitte werden alle medewerkers van te voren ingelicht over hittelasten.

Na de prijsuitreiking ging het hele dorp er goed voor zitten langs de sloot om het parcours te kunnen zien. Er stonden een tribune en verhogingen om op te staan. Er werd met de leukste fietsen gereden, waaronder een éénwieler en een fietsbak, en de deelnemers hadden de leukste outfits zoals een mannelijke roodkapje en twee kerstmannen. De titelverdediger, die tien jaar geleden met de langzaamste tijd de bel had gehaald en dus gewonnen, kon zijn titel verdedigen en won dit jaar met de snelste tijd. Er werd ook een prijs uitgereikt voor de creatiefste verschijning en één voor de spectaculaire éénwieler die de bel had gehaald.

Donderdag is de 3e etappe van de Tour de Schalkwijk van start gegaan. In de roze trui mocht Lisa Miltenburg starten. In de gele trui is Sander Nieuwhoff gestart en in de witte trui Thom de Kruijf. Sander Nieuwhoff heeft vandaag voor het eerst een etappe gewonnen. De afgelopen ritten zijn namelijk allemaal gewonnen door Rens Stokman. Vandaag stond een langere rit op het programma, 14,4 km. In deze rit waren er punten voor het dijk- en bergklassement te verdienen. Degene die als eerste finisht krijgt 3 punten, de tweede die finisht 2 punten en de derde krijgt 1 punt. Sander Nieuwhoff heeft de berg- en dijksprint gewonnen. Ook waren er deze rit punten te verdienen voor de bonificatie. De eerste drie gefinishte renners konden 5, 3 en 1 secondes verdienen. Deze zijn gewonnen door Sander Nieuwhoff, Rens Stokman en Loethe de Kruijff.

De rit moest helaas worden gereden onder zware omstandigheden. In het binnenland van Nederland is de tempratuur namelijk al gestegen naar 35 graden Celsius. Hierdoor moeten de rennertjes extra hard hun best doen om het tempo bij te houden. Gelukkig zijn alle rennertjes heelhuids over de streep gekomen. Vanwege de warmte is er besloten dat de activiteiten van vandaag voor de kinderen niet doorgaan.

Morgen start Sander in het geel, Lisa in het roze en Thom in het wit!

Ter Land, ter Zee en in de Wetering
Start van de puntenkoers
advertentie
advertentie