Met een grote plons springt Bart van Zon in het water. Helaas kwamen zijn spetters net niet hoog genoeg.
Met een grote plons springt Bart van Zon in het water. Helaas kwamen zijn spetters net niet hoog genoeg. Richard Thoolen

Leuke finale NK Bommetje

1 juli 2019 om 15:32 lokaal

HOUTEN Zaterdag vond de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Bommetje plaats in zwembad de Wetering te Houten. Bijna 100 deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën hadden zich gekwalificeerd. Vanuit het gehele land waren de beste bommetje-springers naar Houten gekomen om in een direct duel uit te gaan maken wie zich de beste spetteraar van 2019 mocht gaan noemen.

DOELSTELLING De bedoeling bij Bommetje-springen is om op geheel eigen wijze in het water te springen en daarbij zo hoog mogelijke spetters te maken. Mensen met overgewicht bleken in het voordeel te zijn, maar menig slanke springer wist met een goede techniek de spetters ook tot grote hoogte op te stuwen.

DEELNEMERS Er waren opvallend veel deelnemers uit Noord-Brabant en Zuid-Holland gekomen om hun kunsten te vertonen, en zelfs uit Groningen en Friesland waren mensen afgereisd naar Houten. Ideaal was dat er vanwege het bijzonder mooie weer gebruik gemaakt kon worden van het buitenbad van zwembad De Wetering. Woordvoerster Optisport Daphne Schippers: ,,We willen deelname aantrekkelijk maken en stellen daarom mooie prijzen ter beschikking: een weekend Disneyland Parijs voor de jeugd en €1000,- voor de categorie 16+." Vanuit Houten hadden zich niet veel mensen gekwalificeerd, maar de jeugdige Chayenne Godron, 10 jaar, was daar wel in geslaagd. Zij wist de eerste rondes te winnen, maar moest toen uitkomen tegen Jaden, een iets forsere jongen met veel ervaring. Chayenne kwam net iets te kort en viel enigszins teleurgesteld uit.

GESLAAGD De organisatie ziet terug op een geslaagd evenement. Het was een sterk deelnemersveld en er waren prachtige sprongen te zien geweest, vooral vanaf de lage duikplank. Nadat de winnaars bekend waren gemaakt en hun prijs in ontvangst hadden genomen kon de organisatie zich ook gaan ontspannen in het heldere water van het zwembad. En natuurlijk gingen zij met een bommetje te water!


 

Ook onderwater ziet een bommetje er spectaculair uit.
advertentie
advertentie