Kamerkoor Rondo
Kamerkoor Rondo Rondo

Rondo vertolkt Vivaldi en Händel

12 mei 2019 om 15:06 lokaal

HOUTEN Onder de titel "Het hoge woord" voert Houtens Kamerkoor Rondo op 17, 18 en 19 mei het Gloria van Vivaldi en Dixit Dominus van Händel uit. Dit programma is 'de keus van de dirigent' ter ere van zijn tweede lustrum bij Rondo. Tien jaar geleden werd Hans de Munnik dirigent van Houtens Kamerkoor Rondo. Net als bij zijn eerste lustrum koos hij ook deze keer een prachtig en uitdagend repertoire.

Händel schreef het Dixit Dominus toen hij slechts 22 jaar was. Het is een waar spektakelstuk, waarin de verschillende delen zich kenmerken door verscheidenheid in karakter: virtuoos, extravert maar ook sereen en ingetogen en met als slot een jubelende lofzang. Het is bijna ongelooflijk hoe Händel zijn compositorische talenten op deze leeftijd reeds ontwikkeld had.

Naast het spetterende Dixit Dominus zal Rondo het Gloria van Vivaldi ten gehore brengen. Dit is misschien wel het beroemdste en meest gezongen koorwerk van Vivaldi. Het werd waarschijnlijk in 1715 geschreven (voor het koor van de Ospedale della Pietà, een weeshuis voor meisjes) en bestaat uit 12 delen waarbij uitbundigheid, fraaie harmonische wendingen en soli voor frisheid en afwisseling zorgen.

Rondo laat zich begeleiden door een orkest van gevorderde amateurmusici en enkele beroepsmusici uit Houten en omgeving, dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld. De solisten zijn sopraan Karin Timmerman, sopraan Iris Bouman, countertenor Daan van der Schaft, tenor Milan Faas en bas Bas Ammerlaan. Jan Pieter Lanooy zal op het kistorgel enkele solistische werken uitvoeren.

Vrijdag 17 mei, 20.00 uur, Jacobikerk Utrecht; zaterdag 18 mei, 20.00 uur, Sionkerk Houten; zondag 19 mei, 15.00 uur, Nicolaaskerk Nieuwegein.

Voorverkoopprijs: €17,50. Toegang aan de kerk: €20,-. Toegang t/m 16 jaar: €5,-. Meer informatie op www.kamerkoorrondo.nl.

advertentie
advertentie