Avond-/nachtafsluiting Achterdijk in Bunnik op 2/3 april

2 april 2019 om 09:08 lokaal

BUNNIK Langs en nabij de N411 tussen Utrecht en Bunnik zijn de nutsbedrijven bezig met het verleggen van kabels en leidingen als voorbereiding op de herinrichting van de weg. Voor de werkzaamheden ter hoogte van restaurant Vroeg is het noodzakelijk om de Achterdijk ter plaatse af te sluiten voor autoverkeer.

De wegafsluiting van de Achterdijk vindt plaats gedurende de avonden en nachten van 2 en 3 april. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.

Om de hinder voor het verkeer en de omgeving te beperken, hebben de provincie Utrecht en de gemeente Bunnik besloten om deze werkzaamheden in twee avonden/nachten te laten uitvoeren. Hierbij is de Achterdijk over circa 10 meter volledig afgesloten voor auto's ten zuiden van de inrit van de parkeerplaats naar restaurant Vroeg:
• Vanaf dinsdagavond 2 april, 20:00 uur tot woensdagochtend 3 april, 05:00 uur
• Vanaf woensdagavond 3 april, 20:00 uur tot donderdagochtend 4 april, 05:00 uur

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer van de nutsbedrijven en bestaan uit het opbreken van de bestrating, het graven van sleuven, het verleggen van de kabels/leidingen, het dichtmaken van de sleuven en het herstellen van de bestrating.

BEREIKBAARHEID Tijdens de afsluiting kunnen alleen fietsers en voetgangers passeren. Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten een snelle doorgang. De parkeerplaats van Vroeg blijft vanaf de N411 bereikbaar. Het zuidelijk gelegen deel van de Achterdijk is bereikbaar via een ingestelde omleiding via de andere kant van de Achterdijk (Odijk-Burgweg-Achterdijk). Het is een forse omleiding die ook met borden staat aangegeven.

HERINRICHTING N411 De werkzaamheden van de nutsbedrijven gaan vooraf aan de herinrichting van de provinciale weg N411, het gedeelte tussen de kruising met de Mereveldseweg (Utrecht) en de Van Zijldreef (Bunnik).
Doel van de herinrichting is het verbeteren van de verkeersveiligheid op deze doorgaande provinciale weg en op de parallelweg waarbij we rekening houden met natuur, cultuurhistorie en recreatie in het gebied. De herinrichting betreft vijf verkeers- en natuurmaatregelen op en rond de N411. De maatregelen zijn opgenomen in een inrichtingsplan voor de N411. Meer informatie over het plan en de maatregelen kunt u vinden op www.provincie-utrecht.nl/n411

PLANNING Ook aannemer Mourik infra b.v. is al bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting, in opdracht van de provincie Utrecht. Het zand dat is aangebracht aan de noordzijde van de N411, ter hoogte van restaurant Vroeg, dient als voorbelasting van de grond om deze stevig genoeg te maken voor het nieuwe kruispunt. Vanaf eind augustus zal dat naar verwachting het geval zijn. Vanaf dat moment worden de maatregelen op en rond de N411 uitgevoerd. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met december van dit jaar.
 

advertentie
advertentie