Volk om een Vreemd Verhaal

2 april 2019 om 07:29 lokaal

HOUTEN Het bijbelse passieverhaal in 9 songs. Nederlandstalige muziek live uitgevoerd. Op weg naar Pasen, voor ieder die het horen wil! Paul Koster en Roeland Scherff zijn allebei toegewijde muzikanten en muziekliefhebbers. Paul werkt daarnaast als onderzoeker en docent economie aan de Vrije Universiteit. Roeland is als gitarist, toetsenist en songwriter in verschillende muzikale projecten actief en is als docent verbonden aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Paul en Roeland brengen het verhaal van Goede Vrijdag en Pasen met muziek. ,,Op onze vrije vrijdagavonden zijn we samen muziek gaan schrijven. Een groot deel van de songs is ontstaan bij een serie vesperdiensten in de Stille Week, de week voor Pasen. Deze songs hebben we gebundeld en eerder door het hele land in huiskamers en kerken uitgevoerd. Het was voor ons heel bijzonder om te zien wat muziek bij het paasverhaal voor mensen kan betekenen. We besloten later de muziek op te nemen en online met jullie te delen. Het afgelopen half jaar zijn we bezig geweest met de opnames en de voorbereidingen van de site en nu is het voor een ieder die het horen wil beschikbaar."

Het zijn verstilde, licht-alternatieve popsongs met poëtische Nederlandstalige teksten. Liederen om de lijdenstijd op een nieuwe manier te beleven. Bij het schrijven van de liederen zijn Koster en Scherff muzikaal geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, Beck ('met name het album Morning Phase') en Elliott Smith. Zie en luister: https://volkomeenvreemdverhaal.nl/

De liederen zijn volgens Scherff bedoeld als 'contemplatie'. ,,Er zit soms herhaling in de teksten en er zijn veel instrumentale gedeelten. Zo kunnen mensen de ruimte nemen om stil te worden en de muziek over zich heen te laten komen." De muzikanten hebben geprobeerd 'om het universele en goddelijke, en het intieme en persoonlijke' bij elkaar te brengen. ,,Het zijn vooral kleine liedjes die we samen gemaakt hebben, maar soms hoor je bijvoorbeeld een groot geluid met een galm erop. Alsof de hemel meetrilt met de persoonlijke gebeurtenissen op aarde."

Het passieverhaal wordt vrijdag 12 april live uitgevoerd in Het Kruispunt, Het Spoor 51. Toegang: vrij. Collecte: Crosspoint goes Malawi (Jongerenprojectreis).

advertentie
advertentie