Familiespeurtocht

1 april 2019 om 14:09 lokaal

BUNNIK Vanaf 6 april kunnen families met kinderen (van 4 tot 8 jaar) rond speuren op het Fort bij Vechten. In een nieuwe, spannende Familiespeurtocht gaan kinderen de dochter van de fortwachter helpen het varkentje te zoeken dat haar vader op het fort heeft verstopt. Al speurend leren de kinderen en volwassenen meer over de geschiedenis van het fort dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

FAMILIESPEURTOCHTEN De nieuwe Familiespeurtocht op Fort bij Vechten is de vierde in een rij van al eerder uitgebrachte Familiespeurtochten in de provincie Utrecht. Zo kunnen kinderen ook bij de Pyramide van Austerlitz, Huis Doorn en Kasteel Amerongen op expeditie gaan. De Familiespeurtochten in de provincie Utrecht zijn een initiatief van Rabobank Rijn en Heuvelrug en Landschap Erfgoed Utrecht. Migchel Dirksen, directievoorzitter

Rabobank Rijn en Heuvelrug: "De speurtochten zijn bedoeld om (groot)ouders en kinderen tussen de 4 en 8 jaar bewust te maken van plaatsen in het gebied van de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek met een bijzondere geschiedenis. De speurders beantwoorden niet alleen vragen, maar de kinderen worden ook fysiek aan het werk gezet.

Caroline Matla, adviseur Onderwijs van Landschap Erfgoed Utrecht vult aan: "In iedere

speurtocht staat een kind centraal dat echt bestaan heeft, of zou kunnen hebben. Dat kind heeft een 'probleem' en roept de hulp van de speurders in om het op te lossen."

HET AVONTUUR VAN FORT BIJ VECHTEN De keuze voor deze nieuwe speurtocht viel op het in 1870 voltooide Fort bij Vechten, het op een na grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie die op korte termijn wordt voorgedragen als Unesco Werelderfgoed. Deze waterlinie was een belangrijke verdedigingslinie en werd gebouwd om Nederland te beschermen. Het verhaal van de speurtocht "het avontuur van Fort bij Vechten" is het echte verhaal van Truusje dat het varken ging zoeken dat haar vader had verstopt op het fort ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Kinderen gaan, door het beantwoorden van verschillende vragen, op zoek naar dit varkentje. Na het oplossen van het raadsel ontvangen de kinderen een leuke verrassing. De nieuwe Familiespeurtocht op Fort bij Vechten is vanaf 6 april verkrijgbaar voor slechts € 3,50,- bij het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten.

Benieuwd naar deze en de andere speurtochten? Kijk op www.familiespeurtochten.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie