Petitie aangeboden tegen bouwen in perenboomgaard

29 maart 2019 om 15:18 lokaal

HOUTEN / SCHALKWIJK Donderdag 28 maart heeft een delegatie van zes Schalkwijkers aan wethouder Hilde de Groot de petitie aangeboden voor behoud van en een bredere visie op de perenboomgaard en landelijk groen.

De kern van de zorgen: de actievoerders vinden het gebied perenboomgaard - rietput - Spoorlaan van grote cultuurhistorische en ecologische waarde voor Schalkwijk. De Gemeente Houten moet volgens hen haar verantwoordelijkheid nemen en dit gebied in haar huidige functie behouden (koesteren groen, insecten en vogels). Eenmaal aangetast is het voor altijd verloren, denkt men.
,,Ruimtelijke ordening is niet het speeltje van grondeigenaren, maar een taak van het gemeentebestuur, die haar overwegingen hoort te maken op basis van visie en sociaal beleid dat aansluit bij de behoefte van de inwoners van Schalkwijk en landelijk beleid (huur en starters). Verstedelijking van dit gebied, met problemen in verkeersontsluiting is niet gewenst. Maak keuzes op basis van een verantwoorde visie met een groen beleid naar de toekomst zonder financiële druk en belangen van goudzoekers."

Op het bouwplan perenboomgaard heeft niet de inspraak plaatsgevonden, zoals bedoeld in collegeprogramma 2018-2022, concludeert men. Ze dringen er op aan dat zo snel mogelijk te starten. 

De initiatiefnemers gaan verder met het ontwikkelen van een alternatief plan en kunnen daarvoor steun gebruiken. De petitie is dan ook nog steeds ondertekenbaar via: https://www.petities.nl/petitions/schalkwijk-is-een-perenboomgaard-waard?locale=nl

advertentie
advertentie