In bed met de DramaQueens
In bed met de DramaQueens P Jongerius

Stoute Queens op Cultuurnacht

20 maart 2019 om 11:15 lokaal

HOUTEN Nog anderhalve week, voordat op 30 maart de 14e cultuurnacht losbarst op de verschillende locaties in Houten. Aan de line-up ligt het niet, het lijkt of er elk jaar meer 'smaken' bij komen en er is voor elk wat wils. Al zijn alle acts qua opvoering en locatie uniek, sommige acts behoeven extra toelichting. In dit geval het optreden van de DramaQueens in de - voor deze gelegenheid- 'speciale slaapspecialist' Jongerius op het Plein.

Rina Knopper

JOS EN KOEN Op de locatie oude dorp zijn echter nog meer authentieke optredens gepland. Zoals bijvoorbeeld de jonge theatermakers Jos en Koen. Geïnspireerd door de locatie van hun tijdelijke theater, zorgen zij voor een spectaculaire voorstelling. Deze locatie is het oudste bedrijf van Houten, de Wagenmakerij van Alex Verweij op de Burgemeester Wallerweg.

OLIVIA O'KEEFFE In de Passage van het oude dorp zal Olivia O'Keeffe een bijzondere voorstelling geven. Volgens deze van oorsprong Ierse kunstenaar draait haar werk allemaal om creëren, verbinden, reflecteren en delen.

DRAMAQUEENS Het beloofd een warme avond te worden bij Slaapspecialist Jongerius aan het plein in Houten. Barry Jongerius, eigenaar van de beddenzaak zegt hierover het volgende: ,, Dit jaar zocht ik voor cultuurnacht een act met uitdaging en lef, eentje die iets spannends doet in een 'saaie' beddenzaak. De DramaQueens sluiten perfect aan bij deze wens. Zij hebben een speciaal programma gemaakt dat past bij het thema van de cultuurnacht, 'verlichte zaken'. Zij starten hun optreden in onze (rood verlichte) etalage met een zelf geschreven lied. Hierin verleiden zij hun publiek om met hen mee te gaan naar de toonzaal beneden. In deze inspirerende omgeving, vol met bedden, zullen zij hun act vervolgen. Het is een leuk detail want dat er onder de zaak nog een enorme ruimte weten sommige bezoekers niet (meer)" vertelt hij. ,,Waar je vroeger je voetbalspullen of schaatsen kocht staan nu de luxe bedden opgesteld".

UIT DE HAND GELOPEN HOBBY Petra, één van de twee DramaQueens vertelt dat zij en haar collega DramaQueen al 30 jaar actief zijn met toneel en zang. Ooit zijn zij hun loopbaan begonnen in een huiskamer restaurant van een bevriend stel, om vervolgens op jubilea en speciale gelegenheden op te treden. Wij zijn uitgegroeid van de toneelgroep op basisschool Klavertje Vier naar toneelgroep Splinter. Uiteindelijk ontdekten wij dat wij de combinatie zangeres én typetje het beste konden combineren. '' Vermomd als typetje durf je toch meer zegt Petra. ,, Alhoewel er regelmatig aanvragen voor optredens zijn, blijft het toch een uit de hand gelopen hobby en willen wij het op deze schaal houden. Wij vinden het leuk om op bestaande nummers eigen teksten te bedenken en te schrijven. Deze 'verlichte zaken' song gaat speciaal over de cultuurnacht in de winkel van Slaapspecialist Jongerius. Wij vinden het een uitdaging om deze act in deze setting uit te voeren en hebben er enorm veel zin in. Na ons optreden van vorig jaar bij de Kwalitaria worden wij -ondanks onze outfits- nog steeds herkend op straat."

Te zien: Zaterdag 30 maart aanstaande, de 14e Cultuurnacht Houten.

 

advertentie
advertentie