Winkelcentrum Castellum
Winkelcentrum Castellum Archief BDUMedia

Kruidvat opent in Castellum

19 maart 2019 om 17:01 lokaal

HOUTEN Aankomende april opent Kruitvat een nieuwe winkel aan de Fossa Italica in winkelcentrum Castellum. Het wordt een ruim filiaal van de drogisterijketen met maar liefst 400m2 winkeloppervlak. Bewoners en winkeliers vinden het een aanwinst voor het plein waar al jaren panden leeg staan of slechts kort verhuurd worden. Kruidvat was al een tijd zoekende naar een plek in Houten-Zuid.

CASTELLUM OP VERLANGLIJSTJE Laurens Beukers, Real Estate Manager bij A.S. Watson Health & Beauty Benelux, het moederbedrijf van onder andere Kruidvat: ,,Winkelcentrum Castellum in Houten stond al enige tijd bij Kruidvat op het verlanglijstje als één van de laatste witte vlekken in deze regio. Helaas ontbrak het al die tijd aan een geschikte winkellocatie die groot genoeg was voor de Kruidvat-formule. Met de komst van a.s.r. real estate als nieuwe eigenaar van het winkelcentrum ontstonden er nieuwe ideeën en mogelijkheden, met als resultaat dat Kruidvat medio april haar 957ste Kruidvat filiaal in Nederland op winkelcentrum Castellum zal openen.''

VERHUIZING FIORI STYLE EN TOKO CASTELLUM Om de grootte van de Kruidvat winkel te realiseren, zijn bloemist Fiori Style en Toko Baru Castellum onlangs verplaatst naar Fossa Italica 63 en 65. Met de komst van het Kruidvat is het winkelcentrum nagenoeg volledig verhuurd. Het winkelcentrum is geopend in 2012 en heeft met name aan de Fossa Italica leegstand gekend.

GEZELLIG PLEIN Het plein voor de winkel zal ook aangepakt worden. Nico Feller spreekt namens de vrijwillige bewonerscommissie Fossa Italica: ,,Wij zijn sinds half 2017 al in gesprek met de gemeente Houten over de verbetering van het plein. Er wordt nu bijvoorbeeld regelmatig geparkeerd, terwijl dit niet de bedoeling is. Bovendien kan het mooier en groener worden aangekleed, waardoor het veel gezelliger wordt op en om het plein."

De bewonerscommissie heeft een eigen ontwerp gemaakt en ingediend bij de gemeente Houten. Op 21 maart is er een informatieavond voor de bewoners om de plannen verder te bespreken met de wijkcoördinator.

DAGELIJKSE BOODSCHAPPEN In het winkelcentrum kun je prima terecht voor de dagelijkse boodschappen. Naast de supermarkten Albert Heijn en Hoogvliet is er een mix aan speciaalzaken en landelijke ketens, zoals Etos, The Readshop, Kwalitaria, Gall & Gall en Big Bazar. De speciaalzaken zoals Bakkerij Hogenboom, kaasspecialist Alexanderhoeve Houten, Slagerij Gelderblom en Peter Ultee Groenten & Fruit zijn goed vertegenwoordigd.

HORECA Om een hapje te eten kun je onder andere terecht bij Vino e Pane, een Grieks en Mediterraans restaurant. Zij zijn net open na een grondige verbouwing. Leuk detail is dat de verbouwing uitgevoerd is door Griekse vakmensen om helemaal in stijl te blijven. Ook bij Tante Truus (pannenkoeken) en de Italiaanse Pizzeria La Fontane kun je heerlijk eten.

TASSEN VOL VOORDEEL Castellum heeft een actieve winkeliersvereniging. Regelmatig organiseren zij leuke acties en evenementen. Tot en met 23 maart kun je bijvoorbeeld kopen met voordeel. Via 't Groentje zijn flyers verspreid met daarop leuke kortingen op producten. Flyer niet ontvangen? Deze zijn ook verkrijgbaar bij alle winkeliers.

advertentie
advertentie