Slagwerk van Dutch Percussion Community
Slagwerk van Dutch Percussion Community Cultuurnacht Houten

Dutch Percussion Community op Cultuurnacht

27 februari 2019 om 15:19 lokaal

HOUTEN Het schiet al op, de organisatie van de 14e editie van de Cultuurnacht is in volle gang. In de aanloop van deze kunstuiting waarbij het thema in dit 'Rembrandtjaar' Verlicht is, krijgen cultuurbrengers ruimte om hun project, hun passie en missie toe te lichten. De Dutch Percussion Community doet hierbij een duit in het zakje;

Rina Knopper


DE GRUND Ad interim voorzitter Cultuurnacht, John van Wijngaarden legt graag uit waarom hij blij is met de toezegging van de Dutch Percussion Community als avondvullende act in de Grund tijdens de komende cultuurnacht: ,,Zij gaan met 24 getalenteerde percussionisten een lekker programma neerzetten waarbij de dynamiek eraf spat." Projectnaam: 'Rhythms On The Move'.

PERCUSSIE Percussie is een verzamelnaam voor instrumenten die bespeeld worden door er op te slaan. Het gaat ook om de meer exotische slaginstrumenten te denken aan bijvoorbeeld Conga's en Bongo's. In het geval van de Dutch Percussion Community om westerse en niet westerse slaginstrumenten.

KNA Charles van Zanten is voormalig artistiek leider en dirigent van de Melody Percussion Band van KNA in Houten en momenteel artistiek leider van de Comunity. ,,Dit project heet 'Rhythms On the Move' en bestaat uit 3 blokken van prikkelende muziek. Het bevat een blok Latin- , een blok Afrikaans- en een blok Pop muziek. Het publiek zal als vanzelf willen bewegen, maar wij nodigen het publiek ook uit om mee te doen. Wij denken er over om een verlicht pad aan te leggen op de route naar de Grund. In welke vorm en of dit haalbaar is moet nog overlegd worden."

MISSIE Samen met Co Bos, een coryfee binnen KNA, vertelt hij dat samenwerking en talentontwikkeling de bindende factor is tussen de Community en de Cultuurnacht Houten. Oud Houtenaren en voormalig KNA-leden die zich in de loop der jaren verspreid hebben over het hele land doen nu mee met dit project. De verbintenis met Houten is er zeker nog steeds maar het is tegelijkertijd een landelijk project geworden. ,,Wij spelen door het hele land met muzikanten vanuit het hele land."

Van Zanten vertelt verder: ,,Wat ons uniek maakt als groep is dat wij werken vanuit een missie: Omarm het heden maar koester de toekomst. Dat wil zeggen dat wij ons aan de hand van projecten blijvend willen ontwikkelen en verbeteren. Dat kan alleen als je voor een specifiek project met een thema, zoals in dit geval voor Cultuurnacht 2019 'Verlicht', muzikanten uitnodigt die ook echt warm lopen voor dit thema en dit kunnen vertalen in de muziek. Onze werkwijze is dat elk project na twee optredens afgerond is en er een nieuw project start met een nieuw thema en nieuwe deelnemers die zichzelf ook weer overtreffen. Dat noem ik pas vernieuwend!"

,,Juist daarom programmeert de Cultuurnacht dit soort inspirerende optredens" vult John van Wijngaarden aan: ,,Het is voor verenigingen goed om te zoeken naar vernieuwing, alleen door middel van nieuwe inzichten is een vereniging toekomst-fähig."

14e Cultuurnacht Houten wordt gehouden op 30 maart

advertentie
advertentie