Houtens Kamerorkest
Houtens Kamerorkest M. Douwstra

Concert Houtens Kamerorkest in 't Goy

5 oktober 2018 om 11:42 lokaal

HOUTEN Op zaterdagavond 13 oktober voert het Houtens Kamerorkest een bijzonder concert uit in de RK kerk in 't Goy. Gespeeld worden werken van J. Brahms en J.M. Haydn. Het orkest staat onder leiding van Taco de Vries. Voor de uitvoering van deze muziek, wordt het orkest ondersteund door leden van het Westerkamerorkest uit Amsterdam.

Het Houtens Kamerorkest speelt al ruim 20 jaar, naast werk van bekende componisten, bijzondere muziek die minder vaak wordt uitgevoerd. Op dit concert staat Symphonia nr. 13 van Johann Michael Haydn op het programma. Hij is een jongere broer van de veel gespeelde Joseph Haydn en heeft veel prachtige muziek geschreven. Zijn Requiem had zelfs aanzienlijke invloed uitgeoefend op dat van Mozart. Verder wordt van Johannes Brahms de 2e Serenade op.11 uitgevoerd. Had hij zijn eerste serenade zelf nog omgeschreven voor groot orkest, zijn tweede bleef beperkt tot een werk voor klein kamerorkest, zonder violen. Dirigent-componist Taco de Vries heeft deze serenade nu geschikt gemaakt voor een professionele bezetting, waarin ook violen zijn opgenomen.

Het Houtens Kamerorkest verheugt zich er op om dit prachtige concert uit te gaan voeren en nodigt iedereen van harte uit om dit bij te wonen.

O.L.V. ten Hemelopneming, Beusichemseweg 104 't Goy Zaterdagavond 13 oktober 2018. Aanvang concert 20:00 uur; de kerk is open om 19.30 uur. Entree € 8 Info: www.houtenskamerorkest.nl

advertentie
advertentie