Afbeelding
Logo Infospreekuur

Belastingaangifte inkomstenbelasting

12 februari 2024 om 10:20 Lokaal Deel je nieuws

Ook dit jaar helpt het Infospreekuur Houten vanaf begin maart weer gratis bij de belastingaangifte IB2023 voor mensen die hier hulp bij nodig hebben of moeite hebben met de digitale aangifte.  Gratis voor de meeste van de cliënten uit onze doelgroep, maar vanaf een verzamelinkomen van € 38.000 vragen wij een bijdrage van € 35.

U kunt vanaf heden op onze inloopspreekuren, te weten woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur bellen naar 06 38926903 om direct een afspraak te maken. Inspreken op de voicemail of sturen van een e-mail infospreekuur@hetnet.nl of een WhatsAppje kan op willekeurige tijden en als u uw telefoonnummer duidelijk vermeldt belt men u terug. De medewerkers van het Infospreekuur plannen dan samen met u de afspraak in en sturen u tevens een bevestigingsbrief met daarin vermeld welke documenten u mee moet nemen.

DIGID met SMS controle of de DIGID-app. Heeft u en/of uw partner nog geen werkende DIGID met SMS verificatie of de DIGID-app, dan moet de verificatie voor beiden eerst aangevraagd worden. Als u dat zelf niet lukt, kunt u op bovengenoemde tijden eventueel met uw partner of diens DIGID langs komen op het inloopspreekuur op het gemeentehuis te Houten. De verificatie voor beiden wordt dan naar uw wens b.v. op één mobiel telefoonnummer gezet. De DIGID-app is het handigst, maar er kan op één mobiele telefoon maar één DIGID-app worden geïnstalleerd. Van belang is dat als u tegelijk aangifte doet voor uw partner, dat u dan ook de DIGID + Controle van uw partner meebrengt.
  

Vaak toch geld terug bij lage inkomens.
Ook als u geen zogeheten ‘Aangiftebrief’ heeft ontvangen, b.v. omdat uw inkomen erg laag is, dan raden wij u toch aan een ‘proefaangifte’ te doen om na te gaan of u wellicht geld terug kunt krijgen. Dit gebeurt namelijk vaker dan men denkt, vooral als u bij een laag inkomen aftrekbare zorgkosten heeft.

Infospreekuur Houten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie