Stephan Sanders
Stephan Sanders Eigen foto van NRC

Stephan Sanders over Godschaamte

1 februari 2024 om 15:19 Lokaal Deel je nieuws

Op dinsdagavond 20 februari om 20.00 uur gaat Stephan Sanders met ons in gesprek over Godschaamte in de rk kerk aan de Loerikseweg 10 te Houten. Stephan is columnist bij Trouw en NRC, presentator en essayist en een regelmatige talkshowgast. Hij schreef het boek ’Godschaamte’.

“In 2016 gaat Stephan Sanders voor het eerst sinds zeer lange tijd naar de kerk. Omdat hij moet van zichzelf. Onderhuids heeft zich jarenlang een Godsbesef opgehoopt dat erkend wil worden. Maar zijn religieuze wending gaat gepaard met een onbehoorlijke hoeveelheid schaamte. Bij zijn eerste kerkgang is er geen ontkomen aan. Er staan meteen camera’s opgesteld, want de Heilige Mis in de Sint Nicolaasbasiliek wordt uitgezonden op tv. Niet alleen God maar ook de wereld is getuige.
Hoe komt het dat een nieuwgelovige zichzelf zo minnetjes weerspiegeld ziet in het publieke oog?

Wat heeft God van doen met schaamte? En met kleur, seksualiteit en adoptie? Sanders formuleert al tastend zijn antwoorden terwijl de schaamte steeds over zijn schouder meekijkt.”

Aanmelden verplicht - vóór dinsdag 13 februari - met een email naar: wegvangeloven@gmail.com, met vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

advertentie
advertentie