Wietske Otter
Wietske Otter Wietske Otter

Wietske Otter doet mee aan Expositie VIII in Oldenzaal

2 februari 2020 om 17:15 Kunst

HOUTEN Van 9 februari t/m 7 juni zal Houtense kunstenaar, Wietske Otter, exposeren met abstracte schilderijen. Samen met werk van 19 andere kunstenaars zullen diverse werken te zien zijn in de Kunstbrug (woonboulevard), Kleibultweg 48 in Oldenzaal.
De opening is op zondag 9 februari van 15.00 tot 17.00 uur. De Kunstbrug is normaal geopend van vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Wietske Otter woont al 31 jaar in Houten en was in eerste instantie vooral bezig met fotografie. Ze volgde een opleiding bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ruim zes jaar geleden begon ze met abstract schilderen met acrylverf. Ze ging les nemen bij Rolina van Vliet, docente aan het Collage Kunstcentrum in Hoevelaken. Al gauw had het schildervirus Wietske te pakken en deed ze mee aan beurzen en dichter bij huis, de Kunstfietsdagen. Ze heeft al diverse keren geëxposeerd o.a. vorig jaar in de Marziart Gallerie in Hamburg en onlangs nog in Wijkwerkplaats De Meerkoet in Houten. Haar schilderijen zijn vaak kleurrijk en worden soms een kleurexplosie genoemd. Haar laatste schilderijen hebben een iets andere uitstraling en zijn er geabstraheerde figuren in te zien. Ook maakt ze graag gebruik van verdikkingsmaterialen, zoals zand en marmerpoeder of heavy gel medium. Soms gaat ze letterlijk met de vingers in de verf om die op het doek aan te brengen. Wietske is lid van Kunst om de Hoek in Houten en van het NABK. Meer informatie op haar website: www.wietskeotter.nl

Expositie VIII
advertentie
advertentie