KNA wordt wereldkampioen
KNA wordt wereldkampioen 't Groentje
oud nieuws

KNA wordt wereldkampioen op het Wereld Muziekconcours

23 juli 2022 om 08:36 Historie

HOUTEN Zondag 13 juli werd de Melody Percussion Band (MPB) van Kunst Na Arbeid (KNA) uit Houten wereldkampioen tijdens het Wereld Muziekconcours in Kerkrade, zo is te lezen in ‘t Groentje van 23 juli 1997. Hierdoor mochten ze zich vier jaar lang wereldkampioen van de Malletbands noemen. 

De spanning was die dag om te snijden, zo meldt de krant in een verslag eerder in de krant. De MPB moest als eerste band optreden. Na afloop was iedereen ervan overtuigd dat ze de speciaal voor hen geschreven compositie ‘Amenity of Life’ nog nooit zo goed hadden gespeeld. 

Andere deelnemende korpsen kwamen uit  onder andere Thailand, Duitsland, Amerika, Noorwegen en België. De jury stond bekend als zeer streng, maar met 84 van de 100 te behalen punten werd de MPB kampioen. De trotse instructeur Charles van Zanten merkte op dat “heel de wereld nu weet dat er in Houten goede muziek wordt gemaakt.”

Op de foto feliciteert wethouder Teeuwen enkele leden van de band, ze kregen een mooie bos bloemen en later was er gebak. 

Wat was er 25 jaar geleden in het nieuws in Houten? We bladeren terug door oude kranten op zoek naar datgene wat Houten in 1997 bezig hield. Oud nieuws dus: groot en klein nieuws, leuk en minder leuk nieuws.  

Bericht uit ‘t Groentje van 23 juli 1997 - oorspronkelijke foto van Karen Voshol

advertentie
advertentie