Aubade vanaf de kerktoren
Aubade vanaf de kerktoren Omroep Houten

Onvergetelijke Koningsdag

27 april 2020 om 09:22 Evenementen

HOUTEN Vanmorgen begon Koningsdag 2020 digitaal. Vanaf de kerktoren in het Oude Dorp brachten trompettisten een muzikale aubade. Daarna werd op het Plein in het Oude Dorp de vlag gehezen en het Wilhelmus gezongen. Vanuit diverse huizen werd digitaal meegezongen. Omroep Houten maakte een rechtstreekse uitzending. 

Eric de Groot, voorzitter van het Oranjecomité, memoreerde in een korte toespraak dat het dit jaar een heel ander feest is. Geen vrijmarkt, geen feest op het manifestatieterrein, geen bingo maar een feest thuis. Voor alle ouderen en hun verzorgers in de tehuizen is oranjegebak geregeld. Hij kende een Penning van Verdienste toe aan Peter Biemans die 30 jaar deel uit maakt van het Oranjecomité.

Daarna nam burgemeester Gilbert Isabella het woord: ,,Een bijzondere start van een bijzondere Koningsdag. Een dag die om meerdere redenen nu al onvergetelijk is. Zoals in de voorbije weken alles anders was, is ook vandaag alles anders."

Tegelijkertijd complimenteerde hij de Oranjecomités van Houten, Schalkwijk en Tull en 't Waal omdat ze zo creatief waren geweest toch iets te verzinnen voor deze dag: ,,Grote klasse". 

En tot slot riep de burgemeester de inwoners op de dag zoveel mogelijk thuis te vieren: ,,Even een luchtje scheppen of snel een boodschap doen kan, maar blijf verder thuis."

Hijsen van de vlag
Meezingen met het Wilhelmus
Vlag in top
Het Plein
advertentie
advertentie