Jan en Son
Jan en Son Cultuurnacht Houten

15e Cultuurnacht Houten krijgt vorm

12 februari 2020 om 07:17 Evenementen

HOUTEN Na het eerder bekend maken van Tim Knol en Bluegrass Boogiemen en Esther Van Hees (B), krijgt ons programma steeds meer vorm. De organisatie is zeer blij de Dave Warmerdam Band, winnaar van de Dutch Blues Challenge 2019, te mogen aankondigen! Ondanks hun jonge leeftijd (19-24) weten zij het publiek te verrassen met een 'mooie combinatie van vakmanschap en jeugdig enthousiasme.' Tijdens de Cultuurnacht zullen zij eigen werk van hun nieuwe live album 'Play' afwisselen met sterke blues klassiekers. Allemaal met dat specifieke sausje: een moderne mix van blues, jazz en funk. En daarmee past ook deze band prima binnen het thema van deze editie. Ze gunnen zichzelf de vrijheid om rootsmuziek op hun eigen manier te interpreteren en te delen met een publiek die dat met open armen ontvangt.

De Cultuurnacht krijgt er dit jaar 3 nieuwe locaties bij: Brecheisen Makelaars, De Readshop en Plein 22; waar Mister NiceKai zijn opwachting zal maken. Deze DJ stond eerder op het Guilty Pleasure Festival, Land van Ooit Festival, Wonderland Outdoor, Happy Feelings Festival. Hier zullen later op de avond de dinertafeltjes aan de kant geschoven worden, waarna er gedanst kan worden op de beats van Mister NiceKai. Het 'nieuwe' restaurant Miro )voorheen Coco Pazzo) doet mee en ook Schoneveld zal weer in het programma worden opgenomen.

HET PLEIN Op het Plein zelf gaat dit jaar ook veel gebeuren. Bastiaan de Zwitser als verhalenverteller bij de vuurkorf, kunstenares JoCa in de muziektent, dichters bij het monument en er is een miniconcertzaal op 2 wielen…

RONDOM HET PLEIN Een snelle greep uit het aanbod: theatergroep Splinter op maar liefst 2 locaties, De Drama Queens, Jeremy Hazeleger, Lang & Gelukkig bij AH, Jos en Koen bij De Zwijger en Hans van der Werf bij Bistro Opoe Spronk. Hans is een muzikant die Nederlandstalige liedjes maakt als meetlat langs een leven. Hij stond in november in het voorprogramma van Maaike Ouboter en zijn debuut EP "Kijk, daar gaat ie" komt deze maand uit. Afgelopen jaar won hij de talentenprijs bij Draadloos Zwolle en trad hij op bij Woorden Worden Zinnen en op Bevrijdingsfestival Overijssel.

RK-KERK RK-Kerk] Maar we trappen zoals ieder jaar af met klassieke muziek in de RK-kerk door het Houtens Kamerorkest, het Symfonisch Blazersensemble en Kamerkoor Rondo.

Dit alles is maar een kleine greep uit het grote aanbod. Elke week worden er meer artiesten bekend gemaakt. Meer nieuws via de website www.cultuurnachthouten.nl of via de e-mail newsletter. Of volg de Cultuurnacht Houten op Facebook, Twitter en/of Instagram.

IN HET THEATER Het Theater heeft dit jaar o.a. de grootste funkband van Nederland: het Amsterdam Funk Orchestra. Deze band speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk met o.a. stukken van Fela Kuti. De grote ritmesectie met dubbele percussie maakt AFO een band waarbij je niet kunt blijven zitten

Dave Warmerdam Band
Jos en Koen
Hans van der Werf
Mister NiceKai
advertentie
advertentie