Een scene uit de Kerstwandeling
Een scene uit de Kerstwandeling Hanneke van Leur

Kerst in Houten: wandelen door een oud en mooi verhaal

16 december 2019 om 11:30 Evenementen

HOUTEN Kom en beleef het kerstverhaal tijdens de kerstwandeling! Voor de veertiende keer wordt op 'Kerstavond', dinsdagavond 24 december, de kerstwandeling gehouden. Bij deze inmiddels mooie Houtense traditie lopen honderden mensen, kinderen en volwassenen, een route langs verschillende Bijbelse voorstellingen. In het licht van de meegedragen fakkels ontmoeten ze onder andere keizer Augustus, Romeinse soldaten en zwervers. De wijzen uit het oosten zijn er, net als koning Herodes en natuurlijk Jozef en Maria in de stal met levende dieren.

De wandeling start tussen 18.30 en 19.30 uur. Er zijn twee startlocaties voor de wandeling; De Lichtboog (Kruisboog 22; 4 km) en Het Kruispunt (Het Spoor 51; 3 km). Hier kun je een fakkel kopen, die je tijdens de wandeling met je mee kunt dragen. De wandeling eindigt bij de kerststal met Jozef en Maria met hun pasgeboren kindje, met levende dieren en met warme chocolademelk en glühwein in de herberg. In de kerk kun je komen luisteren naar mooie kerstmuziek, of meezingen met de kerstliederen. Hierna begint in De Lichtboog om 20.30 uur en om 22.00 uur en in Het Kruispunt om 21.00 uur de sfeervolle kerstnachtdienst. Daarbij is veel aandacht voor de kinderen.

Naast de kerstwandeling en kerstnachtdiensten worden er nog meer activiteiten georganiseerd. Zo is er in De Opstandingskerk (Het Kant 1) op 23 december om 16.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur een Kerstmusical 'Crisiskind'. En zijn er in beide kerken (Kruispunt en Lichtboog) Kerstochtenddiensten om 9.30 uur. In De Lichtboog ook om 11.30 uur. Van jong tot oud, iedereen is uitgenodigd om te komen. Kom ook en beleef Kerst in Houten!

Kijk voor alle activiteiten en meer informatie op www.kerstinhouten.nl of op facebook.com/kerstinhouten

Het engelenkoor
Afbeelding
advertentie
advertentie